Speltips Mallorca – Villarreal 18/8: Hemmastarka

Axel Sjödin Publicerat: 18 augusti 2023

Efter en inledande förlust ställs Villarreal inför en tuff bortamatch på Balearerna där Real Mallorca väntar.

Mallorca - Villarreal

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Villarreal inledde säsongen med en tung förlust på övertid hemma mot Real Betis, och söker nu efter säsongens första poäng då de gästar semesterparadiset Mallorca. Hemmalaget har dock visat sig vara tuffa att slå och har fortsatt att bygga vidare på den trupp som säkrade en plats på den övre halvan som nykomling i fjol.

Mallorca mötte Las Palmas i premiäromgången där de fick med sig en poäng efter att ha kvitterat matchen i den andra halvleken. Det var en väldigt händelserik första halvlek med straffar åt båda hållen, men Vedat Muriqi kunde inte förvalta den för gästernas del. Sett till målchanser borde Mallorca förmodligen ha gått till halvtidsvila med ledning, men istället var de i underläge.

De fick i alla fall med sig en poäng, vilket får ses som godkänt, för det var i huvudsak hemma på Son Moix som Mallorca plockade sina poäng under fjolåret. De var väldigt starka hemma och släppte bara in tolv ynka mål på hela säsongen framför sina hemmasupportrar, vilket skvallrar om att det kan bli tufft för Villarreal på fredag.

Laget leds nämligen fortfarande av Javier Aguirre, som har fått behålla sin defensiva stomme i laget. Deras enda stora tapp är den kreativa Kang-in Lee, som de fick bra betalt för av PSG. Pengarna har återinvesterats direkt i köpen av Sergi Darder och Cyle Larin, vilket får mig att tro att Mallorca kan bli ett tufft lag att möta även i år.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Villarreal känns svagare än i fjol

Quique Setiéns Villarreal fick som sagt inleda säsongen med en förlust, där Betis avgjorde i den 95:e minuten genom ett vackert nickmål från Willian José. Det var en jämn match som de mycket väl hade kunnat få med sig något från, men nu riskerar det att bli en tung start på säsongen ifall de inte får med sig tre poäng mot Mallorca – särskilt då Barcelona väntar i nästa omgång.

De gula ubåtarna har inte gjort mycket väsen av sig på transfermarknaden, förutom ett par stora försäljningar. Det är framförallt tappen av Pau Torres och Samuel Chukwueze som är kännbara, och förhoppningsvis kan de försöka använda lite av de över 100 miljoner euro de fått in för att stärka truppen – annars kommer det att bli väldigt svårt att utmana om en topp fyra-position.

Det är alltså ett något försvagat Villarreal som går in i den här säsongen, även om det förmodligen har varit väldigt bra att ha fått en försäsong med den gode Quique Setién. Fjolåret bjöd på många målsnåla matcher på Son Moix där Mallorca fick med sig poäng i en överväldigande majoritet av dem. Vi kombinerar därmed dubbelchansen 1X med under 3,5 mål för 1.80 gånger pengarna hos Betinia, vilket känns som ett stabilt spel.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & Under 3,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:30, fredag 18 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logo