Speltips Osasuna – Athletic Bilbao 25/5: Sexpoängare

Axel Sjödin Publicerat: 25 maj 2023

Torsdagskvällen avslutas med ett viktigt möte mellan Athletic Bilbao och Osasuna där båda slåss om sjundeplatsen.

Osasuna - Athletic Bilbao

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dessa två lag har kämpat om att lägga beslag på sjundeplatsen snart hela säsongen känns det som, och på torsdag skrivs ännu ett kapitel i deras långdragna kamp om att nå ut i Europa. I och med att Real Madrid vann cupen över Osasuna i finalen innebär sjundeplatsen spel i Conference League och i nuläget är det Athletic Bilbao som har lagt beslag på den.

Det är dock med väldigt knappa marginaler då de i skrivande stund har en poäng ned till Girona, som har spelat en match mer, två poäng ned till ett formstarkt Sevilla, och tre ned till Osasuna som de möter nu på torsdag. Torsdagens möte kan därmed mycket väl bli avgörande och potentiellt bli spiken i kistan för Osasunas topp sju-ambitioner i fall av förlust.

Osasuna måste gå för segern, och lär vara vilt påhejade av hemmapubliken på El Sadar under torsdagskvällen. Båda lagen har haft svajig form under våren och har gång på gång misslyckats med att ta de poäng som behövs för att dra ifrån de jagande lagen. Osasuna har två vinster och tre förluster på sina fem senaste matcher, men har presterat bra mot just Athletic Club under säsongen då de slog ut dem ur Copa del Rey och fick med sig ett kryss på San Mamés i höstas. En vinst på torsdag hade därmed inneburit att de har inbördes möten mot baskerna och därmed går förbi dem i tabellen, vilket kan bli avgörande i slutändan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Pressen ligger på gästerna

Men medan Osasuna går in i Europastriden utan förväntningar så har Athletic Club desto mer att förlora. Pressen har fortsatt att växa på baskerna, som är en betydligt större klubb och som har gått väldigt många säsonger utan att nå Europa, trots att de har varit nära med både cupfinaler och små marginaler i tabellen.

De hade en fin formtopp under april där de plockade 13 poäng av 15 möjliga och var nära att kliva upp och utmana om en Europa League-plats, men därefter kom fyra raka matcher utan vinst, där de jagande lagen har kommit ikapp och där deras ambitioner om att slåss om Europa League-plats har gått i sank.

De tog i alla fall en viktig trepoängare igen i den senaste omgången då Celta Vigo gästade San Mamés och föll med 1-2. Men det som laget har visat upp under senare tid har knappast känts betryggande och känslan är att det kan gå lite hursomhelst i de avslutande omgångarna.

I en match med två defensivt inriktade lag och mycket på spel kan det mycket väl bli en rätt avvaktande inledning, även om Osasuna behöver gå framåt. Hemmalaget saknar en del spets framåt och därmed tycker jag att underspelet lockar för de 1.77 som Coolbet erbjuder.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:30, torsdag 25 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo