Speltips Osasuna – Athletic Bilbao 3/1: Målsnåla lag

Martin Efvergren Publicerat: 3 januari 2022

Det är två sjukdomsdrabbade lag som ställs mot varandra när Osasuna tar emot Athletic Bilbao i La Liga. Matchen spelas måndagen den 3 januari 2022 med avspark kl 21:00.

Osasuna – Athletic Bilbao

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nytt år och nya möjligheter, men förutsättningarna är inte de bästa för ett stort antal lag i La Liga. Fallen av corona-smittade spelare har skjutit i höjden under juluppehållet och Osasuna och Athletic Bilbao är långtifrån förskonade.

Osasuna hade hursomhelst en sämre trend under november och december. De slog visserligen ut San Agustin och Deportivo La Coruna ur Copa del Rey, men i La Liga har man nio raka matcher utan vinst.

Under den negativa sviten har man dock kryssat mot både Real Madrid och Barcelona. I sin senaste match innan jul föll man borta mot Getafe med 1-0 efter att hemmalaget avgjort på tilläggstid. Efter 18 spelade ligamatcher står man därmed på 22 poäng.

Athletic Bilbao är befinner sig två poäng före Osasuna i mittenskiktet av tabellen. De har emellertid en match mer spelad.

Inte heller Athletics trend är särskilt god. De besegrade Real Betis med 3-2 i den senaste omgången, men det är också lagets enda seger på de tio senaste ligamatcherna.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

La Ligas målsnålaste lag

Athletic Bilbao föll senast med 2-1 hemma mot Real Madrid. Det var lagets andra möte och tillika förlust mot serieledarna under december månad.

Både Athletic och Osasuna avslutade 2021 ganska svagt och juluppehållet kan man på så vis säga kom lägligt. Men sjukstugan som då istället tog vid har förstås ställt till det en hel del och förutsättningarna inför det här mötet är ovissa.

Athletic Bilbao ser i skrivande stund ut att vara värst drabbade av dessa två. Med skador och sjukdomar inräknade har man ett tvåsiffrigt antal spelare som ser ut att missa den här matchen.

Hos spelbolagen är det ändå Athletic som gäller som knappa favoriter. Ett spel på bortalaget ger omkring 2.60 gånger insatsen.

Det är desto mer klart att spelbolagen lutar åt att det här kommer att bli en målsnål tillställning då ett spel på under 2.5 mål endast ges till ett odds omkring 1.47. Med tanke på att Athletic Bilbao är La Ligas målsnålaste lag och Osasuna är trea på den listan finns det mycket som talar för att det här inte kommer att bli något målkalas.

Osasuna och Athletic har båda bara gjort 17 mål på 18 respektive 19 matcher. De gör alltså färre än ett mål per match i snitt och trots oddssättningen väljer jag ett underspel på den här matchen. Mitt spel blir därför under 2 mål (asian handicap) till 1.90 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian)
Odds: 1.90
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, måndag 3 januari 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: