Speltips Osasuna – Celta Vigo 6/3: Intressant måndagsmatch

Axel Sjödin Publicerat: 6 mars 2023

Osasuna och Celta Vigo avslutar helgens La Liga-omgång på El Sadar under måndagskvällen.

Osasuna - Celta Vigo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är bara sex poäng som skiljer mellan dessa klubbar inför omgången, men ändå så är Osasuna med och slåss och Europaplatser medan Celta Vigo är indragna i bottenstriden. Det är med andra ord väldigt små marginaler som skiljer i La Liga bakom den absolut toppstriden.

Osasuna är bara en poäng bakom Rayo Vallecano på sjundeplatsen och har chansen att gå upp på en av Europaplatserna den här helgen då Rayo ställs mot tufft motstånd i form av Athletic Club under söndagen.

Formen har dock inte varit den bästa för Osasuna som hade fem raka matcher utan vinst inför den förra omgången. Där blev det dock tillslut en vinst i en högdramatisk match borta mot Sevilla som de vann med 3-2.

Parallellt med ligaspelet så har de i alla fall lyckats bra i Copa del Rey där de har tagit sig till semifinal. De lyckades vinna öppningsmötet hemma mot Athletic Club med 1-0 i onsdags och har ena foten i final, men med tanke på att Barcelona och Real Madrid spelar i den andra semifinalen så är förmodligen ligaspelet den bästa chansen till Europaspel trots allt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Celta Vigo har visat på bra form

Även Celta Vigo kommer från ett positivt resultat senast då de besegrade bottenkonkurrenter Real Valladolid med klara 3-0 hemma. Celta är fortsatt bara två poäng över Almería precis under strecket, men har haft en period där resultaten varit rätt positiva. På deras fem senaste matcher så har de skrapat ihop tio poäng, vilket gör dem till det mest formstarka laget på den nedre tabellhalvan.

Den enda förlusten under den här perioden har kommit mot Atlético Madrid, men i övrigt så har de dessutom hunnit slå flera topplag såsom Athletic Club, Real Betis samtidigt som de kryssat borta mot Real Sociedad.

Celta de Vigo är på rätt väg med andra ord, men det kommer inte att bli en lätt match på El Sadar då Osasuna verkar ha hittat tillbaka lite efter två raka segrar. Det är i stort sett helt jämnt hos spelbolagen inför måndagens möte, men jag lutar trots allt åt att Osasuna bör kunna ta detta. Mycket pekar på att det blir en tillknäppt och målsnål match, men oddsen för underspel är tyvärr inte särskilt lockande. Vi satsar på den raka ettan här för 2.80 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Osasuna vinner
Odds: 2.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, måndag 6 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo