Speltips Osasuna – Girona 4/6: Slaget om sjundeplatsen

Axel Sjödin Publicerat: 4 juni 2023

Osasuna och Girona tävlar båda om en plats i Conference League inför deras möte på El Sadar i den sista omgången.

Osasuna - Girona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två lag som knappast är bortskämda med Europaspel som gör upp i en potentiellt direkt avgörande match med sjundeplatsen i potten. Osasuna har varit ett stabilt mittenlag under flera år utan att lyckas ta klivet, men nu är det kanske dags då de har sjundeplatsen i egna händer inför avgörandet. Nykomlingarna Girona har dock chansen att förstöra festen och ta sig ut i Europa redan i sin första La Liga-säsong sedan återkomsten.

Det känns som att man redan har hunnit skriva spaltmeter om Osasunas och Athletic Bilbaos evinnerliga strid om sjundeplatsen, men på söndag ska det äntligen avgöras. Båda står på 50 poäng inför omgången, men det är potentiellt fem olika lag som har en realistisk chans att sno platsen då Girona, Rayo Vallecano och Sevilla samtliga står på 49 poäng.

Det är med andra ord mycket dramatik kvar att ta del av på söndag och matchen mellan Osasuna och Girona kommer att stå i fokus för slaget om sjundeplatsen. Osasuna har stått för en bra säsong och har dessutom lyckats ta sig till final i Copa del Rey, men sedan den förlusten har spelet inte riktigt varit lika vasst som tidigare. Efter att ha besegrat Athletic Club hemma på El Sadar hade de förra veckan chansen att knyta ihop säcken borta mot Getafe, men förlorade istället och missade återigen chansen att dra ifrån.

Resultaten har varit väldigt blandade, men att de har fem segrar på deras sex senaste hemmamatcher är åtminstone lovande inför den sista avgörande matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Girona har redan överträffat alla förväntningar

Även vid vinst har Girona inte allt i egna händer, men då Athletic Club möter Real Madrid på Santiago Bernabeu i den sista omgången kan det mycket väl räcka med tre poäng här för att säkra spel i Conference League. Med fyra raka matcher utan vinst i ryggen lär självförtroendet dock knappast vara på topp inför söndagens match.

Men alldeles oavsett hur det slutar på söndag så har det varit en fantastisk säsong för Girona som nykomlingar. Att de har en rimlig chans att ta sig ut i Europa för första gången i klubbens historia sätter verkligen saker och ting i perspektiv.

Skulle de lyckas vinna på söndag samtidigt som Athletic Bilbao tappar poäng hade den redan hyllade tränaren Michel blivit helgonförklarad i staden. Men det mesta pekar trots allt på att hemmastarka Osasuna ska kunna lösa detta. För 2.22 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Betinia
Odds: 2.22
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, söndag 4 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logo