Speltips Osasuna – Huesca 20/11: La Liga

Simon Pålsson Publicerat: 20 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

La Liga är tillbaka med full kraft i helgen och smygstartar med fredagens möte mellan Osasuna och Huesca den 20 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos campobet!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos CampoBet.

Fredagsfotbollen är tillbaka runt om i Europas ligor och förväntningarna är såklart höga inför helgens ligaomgångar. Det ska bli skönt att kolla på lite klubblagsfotboll igen.

På fredagen är det dags att kicka igång La Liga, som sedan kör vidare på spåret med separata avsparkstider för samtliga matcher under hela helgen. För att få ihop samtliga matcher har man helt enkelt valt att slänga ut en match redan på fredagen.

Fredagens enda möte spelas mellan Osasuna och SD Huesca, två av de lite mindre klubbarna som nu finns med i La Liga.

Förra säsongen spelade dessa båda lag inte mot varandra, men nu är man alltså tillbaka i samma serie igen och det här mötet blir det första mellan lagen den här säsongen. Senast man spelade mot varandra var 2018 när båda låg i Segunda Division. Man kan konstatera att det är två lag som har gjort en fin resa och som nu försöker etablera sig ett steg högre upp.

Osasuna känns för många som ett givet lag i La Liga numera, men för SD Huesca är det en hel del kvar att göra innan man på allvar kan kalla sig för ett säkert lag på den här nivån. Det man ska ha med sig är att dessa båda lag konsekvent på 2010-talet spelat extremt täta matcher mot varandra. Under lång tid låg man båda i Segunda Division och då var det synnerligen täta matcher gång på gång. Uddamålsvinst åt endera håll eller ett kryss, det var återkommande.

1X2-spelet hämtas

Efter nio spelade matcher kan vi konstatera att säsongsinledningen varit allt annt än bra för SD Huesca, som fortfarande är segerlösa och som bara har sex inspelade poäng. Å andra sidan är det ganska starkt att ha sex poäng på nio omgångar när man inte har lyckats vinna en enda match.

Problemet är att man har lite svårt att avgöra matcherna, men gång på gång är man faktiskt med i matcherna. Det är mot de största lagen som man har klappat igenom ett par gånger under säsongsinledningen.

Osasuna kan dock inte räknas som ett av de tyngre lagen. Det gör att jag ser framför mig ett SD Huesca som kan ställa till det här.

Det man ska ha med sig om hemmalaget är att man bara kryssat en match hittills, men känslan är att det är ett lag som spelar många täta matcher. Flera starka insatser mot tyngre lag gör också att jag känner att det är ett lag som lär säkra sitt kontrakt relativt snabbt. Även om det bara är fyra poäng ner till nedflyttningsplatserna nu.

X (oavgjort) spelas till 3,15 gånger smeten hos CampoBet.

Osasuna - SD Huesca

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Jämför odds: