Speltips Osasuna – Real Sociedad 28/4: Formstarkt hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 28 april 2023

Osasuna ställs mot ligafyran Real Sociedad hemma på El Sadar i jakten på Europaplatserna under fredagen.

Osasuna - Real Sociedad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit mycket fram och tillbaka kring lagen som slåss om Europaplatserna i La Liga, men efter några månaders dramatik kan vi konstatera att laget ligger som fastklistrade på sina utgångsplaceringar i tabellen. Osasuna har legat precis utanför topp sju under hela säsongen känns det som, men har i skrivande stund bara två poäng upp till Athletic Club, medan Real Sociedad har lyckats hålla sig kvar i topp fyra – trots sin formsvacka.

Lagen som har kämpat om sjundeplatsen har länge missat chans på chans och när Athletic Bilbao nu har fått igång formen på riktigt så har Osasuna bestämt sig för att haka på. Osasuna har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och närmar sig, tillsammans med baskerna, Villarreal och Real Betis ovanför dem i tabellen.

Med tanke på att Osasuna har lyckats ta sig till final i Copa del Rey så är det ingen garanti att sjundeplatsen ger något Europaspel, men då de möter Real Madrid i kampen om en titel så är ligaspelet förmodligen fortsatt deras bästa chans att nå ut i Europa.

Deras seger hemma mot Real Betis för ett par omgångar sedan har drastiskt förbättrat deras chanser, även om de kommer att behöva hålla i sin formtopp för att kunna klättra.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Sociedad har ett tufft spelschema

La Real har lyckats hålla kvar i sin fjärdeplats och har sex poäng ned till jagande Real Betis med sju omgångar kvar att spela. De stod i vanlig ordning för en väldigt fin höst, men såg återigen ut att tappa det med en rejäl formsvacka under våren. Läget verkar dock ha stabiliserat sig något för baskerna och de har goda förutsättningar för att kunna sluta topp fyra för första gången på tio år.

Men försprånget kan bli nödvändigt då spelschemat som återstår är väldigt tufft för Real Sociedads del. Efter en tuff bortamatch mot Osasuna så väntar Real Madrid och de behöver dessutom ta sig igenom två bortamatcher mot Barcelona och Atlético Madrid i de avslutande omgångarna. En trepoängare mot Osasuna kan därmed komma att väga oerhört tungt och det är inte läge att slappna av ännu.

Båda lagen lär vilja gå för seger, och även om de båda ofta har spelat ganska målsnåla matcher så är målmarknaden lite väl viktad mot en målsnål match här. Real Sociedads bortaform lämnat mer att önska – med sex raka matcher utan vinst – och därmed tycker jag mig finna fint spelvärde i att kombinera dubbelchans 1X med över 1,5 mål för 2.42 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & över 1,5 mål
Odds: 2.42
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 28 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo