Speltips Osasuna – Real Sociedad 7/11: Tät match

Axel Sjödin Publicerat: 7 november 2021

Real Sociedad siktar på att försvara sin serieledning inför landslagsuppehållet då de gästar Osasuna under söndagskvällen.

Osasuna - Real Sociedad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen tillhör kategorin som presterat över förväntan än så länge, även om de ligger i lä bakom Rayo Vallecano. Hursomhelst lär det det bli ett väldigt spännande möte lagen emellan inför landslagsuppehållet.

Real Sociedad innehar i nuläget ligaledningen och kommer såklart att göra allt de kan för att försvara den inför uppehållet när de nu reser till Osasuna. La Real har verkligen spelat bra under hösten och det är svårt att egentligen lyfta fram några negativa aspekter, men under de senaste omgångarna har det i alla fall blivit tydligt varför det kommer att bli svårt för dem att hålla kvar sin position som ligaledare.

De har nu lite varierade resultat bagaget och med tanke på att Real Madrid och Sevilla bara är en poäng bakom med en hängmatch så är det nog en tidsfråga innan de börjar halka ned. Senaste helgens kryss mot Athletic Club i det baskiska derbyt svider nog fortfarande för La Real då de hade en 1-0-ledning och en man mer på plan, men efter en rejäl målvaktstavla från Álex Remiro så fick de båda lagen dela på poängen.

I slutet av oktober var de i en liknande sits då de ledde med 2-0 borta mot Atlético, men tappade ledningen med halvtimmen kvar att spela och fick även där nöja sig med ett kryss. Det är precis de där poängen de tappar för att de inte kan stänga matcher som i slutändan är skillnaden mellan att vinna ligan och att gå till Champions League.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Osasuna är inne i en tuff period

Hemmalaget har även de spelat bra under säsongen och var bara för några omgångar sedan inblandade i toppstriden i stort sett. Men de är just nu inne i en tuff period i spelschemat där de ställts mot bland annat Real Madrid och Sevilla samtidigt som de två nästkommande matcherna är mot Real Sociedad och Atlético.

De har såklart inte vad som krävs för att slåss med dessa lagen uppe i toppen, men som Real Madrid fick erfara så är det verkligen inte lätt att bryta ned ett välorganiserat Osasuna som absolut är kapabla till att ta poäng från de andra topplagen på en bra dag.

Med tanke på den defensiva organisation som finns i båda lagen så känns underspelet helt rätt att titta på inför den här matchen. La Reals Mikel Oyarzabal hoppades kunna vara tillbaka till den här matchen, men han lär inte riskeras och Real Sociedads offensiv är inte lika vass utan honom helt enkelt.

Alexander Isak var inte med på träningen inför matchen mot Sturm Graz tidigare i veckan, men han förväntas i alla fall vara med här mot Osasuna. Men oavsett så känns underspelet som rätt väg att gå här för 1.68 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: