Speltips Osasuna – Villarreal 19/3: Viktiga poäng på spel

Axel Sjödin Publicerat: 19 mars 2023

Osasuna och Villarreal drabbar samman i ett möte med viktiga poäng på spel i kampen om Europaplatserna.

Osasuna - Villarreal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fyra poäng skiljer lagen åt inför omgången och Osasuna har chansen att stänga gapet upp till Villarreal vid en hemmavinst på söndag. När Villarreal numera är utslaget ur Conference League så är det full fokus på ligaspelet som gäller, där de kanske fortfarande har en liten chans att slå sig in i topp fyra.

Quique Setién visade tydligt att han inte tänkte fästa särskilt stor vikt vid ett avancemang i den europeiska tredjeturneringen tidigare i veckan. Det var ett reservbetonat lag som ställde upp borta mot Anderlecht i returen och följaktligen förlorade de med 0-1 och är därmed ute ur turneringen. Det kan såklart till viss del ha varit underskattning, men Villarreal visar trots allt tydligt att de kommer att sikta på att klättra i ligatabellen istället.

I den förra omgången så kryssade de i det väldigt viktiga mötet mot Real Betis som innehar femteplatsen ovanför dem. Både Villarreal och Betis har fått vittring på den sista Champions League-platsen efter att Real Sociedad sedvanligt har börjat tappa mark i tabellen under våren, men det är fortfarande sju poäng som skiljer Villarreal från en topp fyra-placering.

Villarreal hade nyligen en rejäl svacka med fyra raka förluster där mycket gick förlorat poängmässigt, men de verkar ha repat sig någorlunda och stod för en ganska bra insats senast mot Real Betis.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Osasuna har fortfarande häng på Europaplatserna

Hemmalaget hänger alltjämt kvar på den övre tabellhalvan och har fortfarande en plats ute i Europa inom räckhåll. Rayo Vallecano på sjundeplatsen är bara en poäng över dem i tabellen, men formen har varit högst tveksam för Osasunas del under senare tid. Det är tacksamt för dem att det också gäller samtliga lag mellan sjunde till tionde plats i tabellen.

Osasuna är dock fortfarande med i Copa del Rey där de vunnit öppningsmötet mot Athletic Bilbao i semifinalen och har ena foten i final. Det enda problemet är att motståndet kommer att vara antingen Barcelona eller Real Madrid, vilket innebär att deras största chans till att spela ute i Europa fortsatt är att genom ligan.

De åkte på en snöplig förlust borta mot Valencia i den senaste omgången och har faktiskt bara vunnit en av sina senaste åtta matcher i La Liga. De måste lyckas vända den trenden om de ska kunna börja klättra igen. Det är i vanlig ordning ofta täta och målsnåla matcher när Osasuna spelar, men de har saknat det lilla extra offensivt för att kunna avgöra matcher.

Det är ingen lätt uppgift att spela borta på El Sadar, men Villarreal känns som det mest formstarka laget här. För 1.72 gånger pengarna så spelar vi därmed på Villarreal med pengarna tillbaka vid oavgjort hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Villarreal – Draw no bet
Odds: 1.72
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:15, söndag 19 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo