Speltips Rayo Vallecano – Athletic Bilbao 5/3: Formsvagt möte

Axel Sjödin Publicerat: 5 mars 2023

Rayo Vallecano tar emot Athletic Club på Vallecas där de gör upp om viktiga poäng i jakten på Europaplatserna.

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är två rätt formsvaga lag som möter varandra då viktiga poäng ska delas ut i kampen om Europaplatserna. Lagen i topp fem har dragit ifrån lite nu, men bakom dem så känns det väldigt öppet och det är absolut inte svårt att se något av dessa två lag lägga beslag på en av biljetterna till de internationella turneringarna.

Rayo Vallecano har dock tappat en del mark i tabellen under de senaste omgångarna då de har gått vinstlösa ur tre raka. Senast så föll de borta mot Cádiz i en match där de borde kunna ha fått med sig mycket mer.

Sett till förutsättningarna så slår Rayo Vallecano redan en bra bit över sin vikt, men sedan deras återkomst till La Liga så har vi vant oss vid en viss standard från dem. Det är dock viktigt att komma ihåg att detta är ett lag som aldrig har avslutat en säsong i topp sju i La Liga någonsin och har alla möjligheter att slå klubbrekord den här säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Athletic Club har åkt på många förluster

Det är som sagt inte bara Rayo Vallecano som har haft lite problem med formen, då gästande Athletic Club har förlorat fem av sina sju senaste matcher också. De har således halkat ned till nionde plats, men är bara två poäng bakom Rayo på sjätte fortfarande och kan med en trepoängare på söndag sätta sig i en fin position inför slutet av säsongen.

I deras senaste match så var de dock allt annat än övertygande då de föll hemma mot Girona med 2-3. Tre insläppta mål på hemmaplan mot ett mittenlag är inte det vi brukar förknippa det svårslagna Athletic Bilbao med när de spelar hemma på San Mamés. Det innebär att Girona nu i sin tur bara är två poäng bakom baskerna och kanske en uppstickare i kampen om Europaplatserna de också.

Då Athletic Club nu har två tuffa matcher på rad i spelschemat så riskerar de att halka efter de andra lagen ifall de inte får med sig tre poäng nu på söndag. Nästa helg så kommer nämligen serieledande Barcelona på besök till San Mamés och där kan de nog inte räkna med några poäng sett till den form de har nu.

Det är en svår match att avgöra på 1X2-marknaden då båda lagens form lämnar mer att önska, men Athletic Club har inte sett lika defensivt starka ut som vi är vana vid och jag tror att ett spel på att båda lagen gör mål här kan vara bra för de 2.00 gånger pengarna som Lucky Sports erbjuder.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: TIPS
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:30, söndag 5 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo