Speltips Rayo Vallecano – Atletico Madrid 28/8: Madrid-derby

Axel Sjödin Publicerat: 28 augusti 2023

Måndagen bjuder på ett litet Madrid-derby mellan formstarka Rayo Vallecano och Atlético Madrid.

Rayo Vallecano - Atletico Madrid

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Det är ännu lite tidigt att säga för mycket, men det är nu trots allt tredje året i rad som Rayo Vallecano har överraskat positivt under hösten. Rayo är underskattade gång på gång, men lyckas göra mycket med väldigt små resurser. Frågan är bara om inte klasskillnaden är lite för stor för att de ska kunna rubba de Atletico Madrid.

Rayo såg ut att gå in i den här säsongen något svagare då de tappat tre nyckelspelare. Fran García, Mario Hernández och Alejandro Catena har alla lämnat, och de två sistnämnda lämnade gratis. Men de har trots allt pungat ut lite efter att säsongen inletts genom att hämta in Jorge de Frutos från Levante och den unge Sergio Camello från just Atleti. Det är två spännande spelare som ännu inte fått särskilt mycket speltid, men som lär vara en tillgång för laget under säsongen.

I stort sett hela backlinjen är också ny sedan tidigare då Florian Lejeune, Alfonso Espino och Aridane Hernández kommit och har levererat direkt. Ingen är under 30 och med deras rutin har de lyckats kliva in och har hållit två raka nollor i öppningsmatcherna. Två raka 2-0-segrar mot Almería och senast borta mot Granada är imponerande med tanke på hur de har behövt omstrukturera truppen under sommaren samtidigt som de har blivit av med sin tidigare succétränare Andoni Iraola. Men hans ersättare Francisco har gjort ett väldigt bra jobb hittills. Nu väntar ett tuffare motstånd, men på Estadio de Vallecas ska man aldrig helt räkna bort Rayo bevisligen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atlético Madrid har inte riktigt nått upp till vårens form

Även Atlético Madrid har hunnit slå Granada då de utan större bekymmer vann med klara 3-1 hemma på Metropolitano i premiäromgången. Därefter hade de desto större bekymmer med ett formstarkt Real Betis, där de fick nöja sig med ett mållöst kryss. Det var en jämn match, men i mitt tycke kändes Betis något farligare och de kunde plocka bort både Antoine Griezmann och Memphis Depay utan större bekymmer.

Atleti hade en helt otrolig form under hela våren, där de var laget som tog klart flest poäng i hela ligan under en lång period. Hittills har vi inte riktigt fått se den högstanivån, och Griezmann har inte varit lika bra än så länge. De har inlett stabilt, men det känns trots allt inte helt självklart att de få med sig tre poäng nu på måndag då de fortfarande dras med en del skadebekymmer.

Istället siktar vi in oss på att båda lagen gör mål i derbyt. Trots två hållna nollor har Rayo ändå släppt till en del farliga chanser som Atlético bör kunna utnyttja, samtidigt som Rayo själva har skapat en hel del och har sett farliga ut framåt. Spelet hittar vi för 1.99 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.99
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:30, måndag 28 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play