Speltips Rayo Vallecano – Atletico Madrid 9/4: Derby

Axel Sjödin Publicerat: 9 april 2023

Söndagen avslutas med ett litet Madridderby mellan Rayo Vallecano och Atlético Madrid på Vallecas.

Rayo Vallecano - Atlético Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På kvällen så får vi följa ett intressant derby då Rayo Vallecano ställs mot ett Atlético Madrid med stigande form. Båda lagen är inblandade i kampen om Europaplatserna, även om Rayo lär försöka sikta in sig på Conference League, medan en Champions League-plats bör vara så gott som säkrad för Atléticos del.

I skrivande stund så står både Athletic Club och Rayo Vallecano på 37 poäng, vilket räcker för sjundeplatsen som i nuläget hålls av baskerna. Celta Vigo, Osasuna och Girona är alla tätt där bakom och inför slutspurten så känns det väldigt oklart vilket lag som kommer att knipa den potentiella Conference League-platsen. Rayo Vallecano har haft gott om chanser att koppla ett grepp om den, men har inte lyckats vinna på sju raka matcher.

Det måste vara oerhört frustrerande att vara en Rayo-supporter när man dessutom ser sina största konkurrenter vara i lika usel form. Men det offensiva spelet har i stort sett stannat av under våren och deras stora värvning av Raúl De Tomás har inte alls fått den effekt som de hade hoppats på.

Höstens Rayo hade mycket väl kunnat ge Atlético en bra match, men i dagsläget så verkar det sakna det lilla extra för att vinna matcher, även om formen inte nödvändigtvis är svag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har slagit gnistor om Atlético under våren

Formmässigt så har det gått i precis motsatt riktning för Atlético, som verkligen har höjt sitt spel under våren. De har inte förlorat i ligan sedan inledningen av januari och har dessutom hållit sju nollor på sina tio senaste matcher, med tre raka nollor i ryggen inför söndag. Ovanpå det så har offensiven kommit igång rejält med en Antoine Griezmann i storform och äntligen så börjar Atlético uppfylla sin höga potential med det spelarmaterial de har.

Det är svårt att tro att det är samma Atlético som inledde säsongen i höstas som såg ut att sakna både struktur och idéer, men Diego Simeone verkar ha fått pusselbitarna på plats och de har till och med börjat knappa in på Real Madrid i tabellen under de senaste omgångarna.

Med tanke på hur stabila Atlético har sett ut under senare tid så är det därmed inte konstigt att de kliver in i söndagens match som klara favoriter, men spelvärdet finns fortfarande där i mitt tycke. Vi kombinerar därmed den raka tvåan med ett spel under 3,5 mål för 2.36 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atlético & under 3,5 mål
Odds: 2.36
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, söndag 9 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo