Speltips Rayo Vallecano – Barcelona 27/10: Pigg nykomling

Martin Efvergren Publicerat: 27 oktober 2021

Nykomlingen Rayo Vallecano tar på onsdagskvällen emot ett pressat Barcelona i La Liga. Matchen spelas den 27 oktober 2021 med avspark kl 19.00.

Rayo Vallecano – Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Madrid-laget Rayo Vallecano har varit en pigg nykomling så här långt in i La Liga-säsongen. Förra säsongen lyckades man kvala upp från Segunda trots att man bara blev sexa i den ordinarie tabellen. Inför sin tionde match står man på 16 poäng vilket ger en fin sjundeplats för tillfället.

I söndags blev det emellertid förlust med 3-2 borta mot Real Betis. Dessförinnan hade man besegrat Elche med 2-1 hemma och faktum är att man vunnit samtliga sina fyra hemmamatcher så här långt.

På de tre senaste matcherna har det dock bara blivit tre poäng och nu tar man emot ett Barcelona som kommer från en tung El Clasico-förlust i söndags. Real Madrid vann matchen på Nou Camp med 2-1 vilket ger att Barcelona är en poäng efter Rayo Vallecano, men med en match mindre spelad.

Inför El Clasico hade man tagit två raka segrar då man besegrat Dynamo Kiev hemma med 1-0 i Champions League samt Valencia med 3-1 hemma i La Liga.

Förutom att man förlorade mot Real Madrid så drabbades man av ytterligare bakslag då Ansu Fati och Frenkie de Jong fick kliva av skadade. Därtill finns Pedri, Braithwaite, Araujo och Dembele på skadelistan. Hos Rayo Vallecano saknas endast Merquelanz.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rayos offensiv imponerar

Med matcher var tredje dag den närmsta tiden kommer förstås Barcelonas skador olägligt. Ronald Koeman måste börja få resultaten med sig här och nu men läget ser inte ljust ut, varken i La Liga eller Champions League.

Det blir, i mitt tycke, en dåres försvarstal när Koeman försöker förklara de svaga resultaten med att det sportsliga och det ekonomiska hänger ihop. Självklart hänger det ihop men ser man på den trupp som han förfogar så är den fortfarande inte dålig. Han har ett lag som borde kunna prestera mycket bättre.

Men att kritisera Koeman är ju att slå in öppna dörrar. Ingen tror väl, eller har någonsin trott, att han är rätt man för att styra den här skutan ur krisen.

Hursomhelst har man nu knivig uppgift när man ska ta sig an den hemmastarka Rayo Vallecano. Och det utan Fati och de Jong som kanske är lagets två viktigaste pjäser.

Rayo Vallecano har inte varit någon blyg nykomling och man har inte kommit till La Liga för att försvara sig kvar. Tvärtom har Andoni Iraolas manskap satsat friskt framåt. Med sina 17 gjorda mål är man, i skrivande stund, näst bäst i serien. Det har också gjorts över 2.5 mål totalt i 5 av deras 6 senaste matcher.

På hemmaplan har Rayo alltså vunnit samtliga fyra matcher och man lär ta sig an den här matchen med tillförsikt. Sammantaget gör detta att det finns god anledning att tro på en ganska öppen matchbild och mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål till 1.71 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 27 oktober 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: