Speltips Rayo Vallecano – Osasuna 14/4: Sexpoängare

Axel Sjödin Publicerat: 14 april 2023

Rayo Vallecano ställs mot Osasuna på Vallecas i en sexpoängare i kampen om Europaplatserna.

Rayo Vallecano - Bethard

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Tillsammans med Athletic Bilbao har dessa två klubbar utkämpat en plågsam strid om sjundeplatsen och chansen att nå ut i Europa under de senaste månaderna. Samtliga tre lag har, varje gång de haft chansen, misslyckats med att dra ifrån och koppla ett grepp om sjundeplatsen, men när de båda möts så måste åtminstone någon av dem ta poäng.

Rayo Vallecano stod återigen för en väldigt imponerande höst, men har inte alls lyckats hålla samma klass under vårkanten. De har nu åtta raka matcher utan vinst och har trots det bara tre poäng upp till Athletic Club på sjundeplatsen, vilket är talande för hur det har sett ut. Andra lag har nu börjat komma ikapp och för det förlorande laget nu på fredag så kan drömmen om Europa mycket väl vara över.

Rayo har haft det tufft med målskyttet under senare tid, och som har nämnts här förut så har prestigevärvningen av Raúl de Tomás inte riktigt gett det resultat som de hade hoppats på. Att Rayo inte klarar av att utmana om Europa var egentligen förväntat på förhand, men när de gång på gång har överträffat förväntningarna sedan deras uppflyttning i fjol så har det trots allt sett hoppfullt ut under perioder.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Osasuna har haft en bra vecka

Till skillnad från Rayo, som har skjutit upp från ingenstans, så har Osasuna arbetat långsiktigt och har sakta med säkert klättrat i tabellen säsong för säsong. Detta kan bli året då de tillslut tar nästa steg, men då hade en vinst på fredag kanske varit nödvändig.

Precis som för Rayos del så har Osasuna knappast rosat målmarknaden, vilket har gjort det svårt att ta de trepoängare de behöver. Defensivt är de i alla fall, likt tidigare år, stabila och svåra att få hål på. Trots att det har varit motigt under perioder så har den senaste veckan i alla fall varit fylld av glädjande besked för Osasunas del.

De bröt sin vinstlösa svit i ligan genom att besegra tabelljumbon Elche och lyckades därefter avancera till Copa del Rey-finalen efter att ha slagit ut Athletic Club i en tät tillställning. De kommer dock att ställas mot Real Madrid i finalen, så ligaspelet kan fortfarande mycket väl vara deras bästa chans till Europaspel.

Inför deras senaste triumfer så hade de dock fyra raka matcher i ligan utan vinst där de inte lyckades göra ett enda mål. Vi kan därmed förmodligen vänta oss en tät tillställning med mycket på spel mellan två lag som har haft stora problem med målskyttet. Det är som bäddat för en målsnål match och för 1.74 hos Bethard så spelar vi därmed på ett “båda lagen gör mål – nej”-spel.

  Rygga spelet hos Bethard – Hämta 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.774
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, fredag 14 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo