Speltips Rayo Vallecano – Real Betis 8/1: Kampen om Europa

Axel Sjödin Publicerat: 8 januari 2023

Rayo Vallecano välkomnar Real Betis till Vallecas där de båda lagen gör upp om tre viktiga poäng i kampen om Europaplatser.

Rayo Vallecano - Real Betis

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varken Rayo eller Real Betis fick med sig en vinst när La Liga återigen startade igång strax innan nyår. Tabellställningen bakom Barcelona och Real Madrid i toppen är oerhört jämn och även Rayo Vallecano på åttondeplats är i kontakt med Champions League-placeringarna.

Men för en klubb av Rayo Vallecanos storlek och dignitet så är det kanske inte direkt topp fyra man siktar på. De stod för en oerhört imponerande höst under fjolårssäsongen då de var nykomlingar i högstaligan, men föll ihop lite under våren och slutade tillslut på tolfte plats. Rayo har öppnat starkt i år igen och Andoni Iraola ska ha en eloge för sin insats med laget.

De lär dock gräma sig lite över att de bara fick med sig ett kryss borta mot Girona i en match där motståndarna blev tilldelade två straffar och där Rayo tappade ledningen två gånger om. Att nå ut i Europa hade varit en dröm som besannas för en klubb som Rayo och lyckades de bara fortsätta som de har gjort under hösten så är det absolut ingen omöjlighet.

Nu i januari så får de in kvalitet i form av Raúl De Tomás, som mycket väl kan göra sin debut från bänken mot Real Betis nu på söndag. Det är en oerhört fin värvning som kan vara nyckeln till att nå nästa steg för Rayo Vallecano.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Betis har inte tagit sina chanser

Med lokalrivalen Sevilla borta ur leken och med ett Villarreal som inte riktigt har levt upp till förväntningarna så borde det vara ett utmärkt läge för Real Betis att kunna nå nästa nivå och ta sig till Champions League. De har ofta fallit på målsnöret och mönstret har känts igen även under hösten.

Betis har bara en vinst på sina sex senaste matcher, vilket inte duger ifall de ska satsa på att knipa en topplacering. Krysset hemma mot Athletic Club i uppstarten innan nyår lär svida lite då de förmodligen hade hoppats på mer.

Röda kort har varit ett stort problem för Real Betis som har åkt på sex röda kort i sina nio senaste ligamatcher. Ofta har det dessutom varit tidigt i matchen, vilket har resulterat i ett flertal onödiga poängtapp. Det är ovanligt att se på den här nivån, men det är någonting som Manuel Pellegrini måste försöka göra något åt.

Målproduktionen har inte heller sett riktigt lika bra ut som man hade kunnat önska, vilket såklart påverkar deras vinstchanser. Mot ett slipat Rayo Vallecano som bland annat slagit Real Madrid hemma nyligen så kommer det inte att bli lätt. Vi spelar därmed på Rayo med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.68 hos Bethard.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rayo Vallecano – Draw no bet
Odds: 1.68
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:15, söndag 8 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: