Speltips Rayo Vallecano – Real Sociedad 21/1: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 20 januari 2023

Vi bjuds på ett tidigt toppmöte från La Liga då Rayo Vallecano tar emot Real Sociedad på Vallecas under lördagen.

Rayo Vallecano - Real Sociedad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen har hittills presterat över förväntan och är båda inblandade i striden om Champions League-platserna inför lördagens drabbning. Real Sociedad har dragit iväg rejält och har sju poängs marginal ned till Atlético Madrid på fjärdeplatsen, men baskerna har kollapsat på vårkanten flera gånger om förut.

Rayo Vallecano är i sin tur bara två poäng bakom Atlético, men fem placeringar, vilket säger något om vilket getingbo det är bakom Real Sociedad i tabellen. En vinst eller förlust kan innebära ett hopp på flera placeringar i nuläget och Rayo har verkligen möjligheten att bättra sina chanser till Europaspel vid vinst här.

Att sikta mot en Champions League-placering är dock knappast rimligt för en klubb av Rayos storlek. Att nå ut i Europa hade varit en väldigt stor vinst i sig och lär vara deras huvudmål i nuläget.

De har inlett lite skakigt sedan ligaspelet drog igång igen, då de bara fick med sig ett kryss mot Girona och förlorade mot konkurrenten Real Betis i sina första två matcher. De lyckades i alla fall få med sig tre poäng borta mot Real Valladolid senast, men formen har inte övertygat.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Allting verkar stämma för Real Sociedad

Detta kan kanske tillslut vara året då Real Sociedad lyckas knipa en plats i fotbollens finrum. Det har sett bra ut under flera av de gångna säsongerna, men har inte riktigt räckt till. Förra säsongen så ledde faktiskt La Real ligan vid ungefär den här tidpunkten av säsongen, men kollapsade totalt under våren och ingen lär ta ut något ur förskott med tanke på hur det har sett ut under tidigare år.

Men det ser onekligen bra ut då de bara är tre poäng bakom Real Madrid och har en väldigt bekväm buffert ned till de jagande lagen under dem i tabellen. De har nu vunnit fyra raka matcher och har dessutom gjort det med två måls marginal i samtliga matcher sedan efter uppehållet. Både Osasuna och Athletic Club har besegrats och nu ställs siktet in på ännu en klubb som jagar Europaplatser.

De verkar också ha fått igång målskyttet lite, vilket var ett väldigt stort problem under den förra säsongen och med tanke på att Rayo Vallecano inte verkar vara i någon toppform så tycker jag att spelvärdet på den raka tvåan ser riktigt bra ut för de 2.45 gånger pengarna som Lucky Sports erbjuder.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Sociedad vinner
Odds: 2.45
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 14:00, lördag 21 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: