Speltips Real Betis – Athletic Bilbao 29/12: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 29 december 2022

La Liga drar också igång igen strax innan nyår och vi tar en titt på torsdagens mest intressanta match mellan Real Betis och Athletic Club.

Real Betis - Athletic Bilbao

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Striden om Champions League-platserna nere i Spanien ser ut att kunna bli en väldigt intressant historia och dessa båda lag ser ut att spela viktiga roller i dramat. Båda lagen står på 24 poäng inför omgången och tillhör ett sjok lag med snarlika poängskörder, vilket gör att varje poängtapp kan innebära att man tappar flera placeringar.

Det har dock gått lite knackigt för båda dessa lag under senare tid och ett uppehåll var kanske precis vad som behövdes för att kunna ta nya tag. Real Betis har bara vunnit en av sina fem senaste matcher i ligaspelet och senast så blev det en tung förlust borta mot Valencia.

Återigen så var det ett rött kort som spelade en avgörande roll i matchen. Edgar Gonzalez utvisades i den 61:a minuten då matchen fortfarande var mållös och inte kort därefter föll Real Betis ihop som ett korthus. Det är den fjärde (!) matchen på de sju senaste i ligaspelet som de har dragit på sig ett ganska tidigt rött kort som har satt käppar i hjulet för deras egen poängskörd.

Det är någonting som det måste bli ändring på, med start i den här väldigt viktiga matchen nu på torsdag. Men deras hemmafacit har i alla fall sett bra ut under hösten, där de är trea i poängsnitt hemma på Benito Villamarin efter Barcelona och Real Madrid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Athletic Club har inte levererat mot topplagen

Även Athletic Bilbao är framförallt starka hemma på deras beryktade San Mamés, men får här en tuff bortamatch som inledning på La Ligas återstart efter VM. Baskerna har nu fyra raka bortamatcher utan vinst, varav de två senaste båda är förluster mot Barcelona respektive Girona.

Men Athletic Club har trots allt haft en väldigt fin säsong hittills och är för första gången på länge en reell utmanare till topp fyra-positionerna – delvis på grund av Sevillas katastrofsäsong. Bröderna Williams har varit väldigt vassa och inledningsvis så hade laget en oerhört fin svit där de låg väldigt högt i tabellen.

Det har dock främst varit mot sämre motstånd som de har varit vassa. Utöver en vinst mot Villarreal, som helst ställer om spelet under sin nya tränare Quique Setién, så har resultaten mot andra topplag uteblivit.

Därmed så är det intressant att det faktiskt är de gästande baskerna som är svaga favoriter i denna väldigt jämna match. Sett till Real Betis hemmafacit och kvalitet så är det väldigt fina odds på den raka ettan här för 2.75 gånger pengarna hos Bet365 i min mening.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Betis vinner
Odds: 2.75
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:15, torsdag 29 december
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: