Speltips Real Betis – Atletico Madrid 11/4: Ödesmatch

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2021

Atlético har inte längre någon marginal i tabellen efter förra helgens tunga förlust mot Sevilla. Barcelona som bara fortsätter vinna är nu en poäng efter och Atlético har inte råd att tappa fler poäng.

Real Betis - Atletico Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

Det är nog inte lätt att vara i Diego Simeones skor i nuläget. Det känns som en tidsfråga innan serieledningen, som för ett par månader sedan ansågs som ointaglig, glider dem ur händerna. Detta skulle vara Atléticos titel, men de har tappat den bit för bit. De har dock fortfarande allt i egna händer och det är i matcher som denna mot Real Betis som det gäller att kavla upp ärmarna och visa vad man går för.

Efter att ha åkt ut mot Chelsea i Champions League för ett par veckor sedan är det heller inga andra distraktioner som står i vägen för ligaspelet så varje match bör ses som en final fram till slutet nu. Det är mycket möjligt att ligan kan avgöras på Camp Nou den nionde maj då i en eventuell seriefinal och det gäller att inte tappa för mycket innan dess.

Trots att det är mycket dystra miner och det målas upp katastrofscenarion så görs det med bakgrund av varit överlägsna hela säsongen. Atlético de Madrid är fortfarande ett väldigt tufft motstånd och favoriter inför det tuffa bortamötet mot Real Betis.

De går dock in i matchen med hela tre avstängningar på Geoffrey Kondogbia, Marcos Llorente och Luis Suárez. Den sistnämnde är också skadad och bör vara borta åtminstone under resten av april. Detta är såklart ett stort avbräck då hans 19 mål hittills varit en stor anledning till att de fortfarande är i ligaledning. I övrigt är i alla fall skadeläget bra i klubben.

Real Betis är ett av årets mest formstarka lag

Hemmalaget har allt att spela för och de kommer inte att vika ned sig lätt när Atlético kommer på besök. Tillsammans med Real Sociedad och Villarreal befinner sig Real Betis på en delad femteplats på 46 poäng inför omgången och varje poäng kommer att vara väldigt viktig från och med nu för att kunna säkra en Europaplats inför nästa år.

Real Betis har under året varit ett av de mest formstarka lagen och endast Barcelona och Real kan slå deras poängskörd sedan årsskiftet. De har vunnit fem av deras sju senaste matcher, men föll mot Sevilla i derbyt för några veckor sedan och fick bara med sig en poäng från deras bortamatch mot Elche nu i senaste omgången.

Inför matchen mot Atlético så är Víctor Ruiz avstängd samtidigt som Andrés Guardado och Borja Iglesias är tveksamma till spel. Men i övrigt så har Manuel Pellegrini hela laget till sitt förfogande.

Förlusten mot Sevilla förra omgången var Atléticos tredje på hela säsongen och de har bara släppt in 19 mål på 29 matcher. De är väldigt svåra att göra mål på med andra ord. Samtidigt har de både Luiz Suárez och Marcos Llorente borta, deras två främsta målskyttar under säsongen som tillsammans stått för hälften av lagets mål. Underspelet har lite låga odds, men ett spel på att “båda lagen gör mål – nej” för 1.83 hos Betway ser däremot bättre ut.

  Rygga spelet hos Betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.83
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: