Speltips Real Betis – Cadiz 20/8: Målrikare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 18 augusti 2021

Real Betis tar emot Cadiz i den andra omgången av La Liga. Matchen spelas fredagen den 20 augusti med avspark kl 21.00 på Estadio Benito Villamarin.

Real Betis – Cadiz

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manuel Pellegrinis Real Betis svarade för en väl genomförd förra säsong då man slutade på sjätte plats i La Liga. Det var Pellegrinis första säsong vid rodret och nu hoppas man kunna ta ytterligare steg framåt.

Premiären förra helgen blev dock ingen klang- och jubelföreställningen. Bortamötet mot Mallorca slutade 1-1 efter att Betis kvitterat i den andra halvlek. Det var en aning ringrostigt på sina håll, men en poäng i en jämn match på bortaplan är ändå en helt okej inledning.

När man nu gör hemmapremiär mot Cadiz är förväntningarna högre. Cadiz slutade på tolfte plats, 17 poäng efter Real Betis, förra säsongen. Laget leds sedan 2016 av Alvaro Diaz och den kontinuiteten har varit nyckeln till lagets stabilitet – trots små resurser.

Även Cadiz kommer från en premiär som slutade 1-1. I deras fall slutade det emellertid med glädjescener då man, på tilläggstid, lyckades kvittera Levantes ledning.

Till den här matchen har man Arzamendia, José Mari och Jon Garrido medan hemmalaget lär få klara sig utan Marc Bartra, Sabaly och Camarasa.

HÄMTA 100 KRONOR FREEBET HOS MR GREEN! Registrera dig som ny kund och få 100 kronor att spela för direkt – utan risk att förlora insatsen. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För många insläppta

Real Betis var 17 poäng bättre än Cadiz förra säsongen och går in i det här mötet som klara favoriter. En rak etta på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.58 gånger insatsen.

Ser vi till den inbördes statistiken är det också fördel Real Betis. De har vunnit 5 av de 6 senaste mötena och förra säsongen vann man båda matcherna med 1-0.

Real Betis är rättmätiga favoriter men förutsättningarna är ändå relativt jämna. Förra säsongens möten var jämna och Cadiz är oftast svårslagna. Det visade man, om inte annat, då man i slutsekunderna kunde rädda en poäng i premiären mot Levante.

Real Betis gjorde en fin förra säsong, men ska man kunna göra det ännu bättre i år är det framförallt defensiven som behöver förbättras. Man slutade på sjätte plats, en poäng bakom Real Sociedad men då Betis släppte in 50 mål släppte Sociedad in 38.

Detsamma kan sägas om Cadiz som släppte in 58 mål förra säsongen, vilket var näst sämst i hela La Liga.

Förra säsongens möten mellan Real Betis och Cadiz var jämna och målsnåla, men jag finner ändå bäst spelvärde i att det kommer göras ett par mål i den här matchen. Spelbolagen lutar ganska tydligt åt det motsatta, vilket gör oddssättningen gynnsam i det här fallet.

Jag tror att båda lagen kommer peta in minst varsitt mål i den här matchen och det spelas till fina 2.12 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 2.12
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 21:00, fredag 20 augusti 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: