Speltips Real Betis – Levante 19/3: Favorit

Simon Pålsson Publicerat: 19 mars 2021

Real Betis förlorade derbyt senast, men hade dessförinnan fyra raka vinster. Nu är man favoriter hemma mot Levante den 19 mars 2021.

Real Betis - Levante

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog råder det ingen tvekan om var favoritskapet ska ligga inför fredagens enda möte i spanska La Liga, där Real Betis spelar hemma mot Levante.

Två lag från den övre halvan, men där det är uppenbart att det är Real Betis laget so på allvar hör till toppstriden. Det faktum att man har 13 vinster gör att man är det lag som har vunnit femte flest matcher den här säsongen. Det är ingen slump. Det är bara storlagen FC Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid och Sevilla som är bättre.

Just Sevilla föll Real Betis mot senast, när man förlorade derbyt på bortaplan med 1-0, trots en jämn och tät tillställning. Som så många gånger förr i den typen av matcher. Det var en tung match förlust rent prestigemässigt.

Men poängmässigt var det också tungt för Real Betis, som hade fyra raka vinster innan matchen och som går mot att ta en Europaplats. För närvarande är man på kvalplatsen till Europa League, men med bara tre poäng upp till en direktplats. Det är förmodligen målsättningen.

I matcher mot lag på nedre halvan har Real Betis konsekvent valt att gå för vinsten och faktum är att man tillsammans med Sevilla är det lag som har minst antal oavgjorda matcher (3) den här säsongen. Det handlar mycket om att Real Betis hela tiden vågar få för att vinna.

Real Betis är det bättre laget

I vintras föll Real Betis däremot borta mot Levante i en match som verkligen hade den karaktären att båda lagen vågade gå för att vinna. Det slutade 4-3 till Levante efter ett riktigt sjöslag till fotbollsmatch och frågan är om Real Betis kan ta revansch den här gången.

Man möter ett Levante vars poängskörd, tabellplacering och formtrend dopas lite av att man mer eller mindre turligt tog fyra av sex möjliga poäng mot Atletico Madrid för ett par veckor sedan. Då spelade man två gånger inom loppet av en vecka mot samma lag.

Real Betis kommer med en trend som pekar uppåt och jag har svårt att se hur hemmalaget inte ska våga gå för att vinna den här matchen också.

Real Betis vinner spelas till 1,87 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Betis vinner
Odds: 1,87
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, fredag 19 mars 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo