Speltips Real Betis – Rayo Vallecano 15/5: Europastriden

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2023

Viktiga poäng står på spel för båda lagen i jakten på Europaplatser då Real Betis möter Rayo Vallecano på måndagen.

Real Betis - Rayo Vallecano

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det har varit många vändor fram och tillbaka i tabellen för Real Betis del, men tillslut kan vi nog konstatera att de inte har vad som krävs för att utmana om en fjärdeplats – åtminstone inte mentalt. Istället får de försöka försvara Europa League-platsen mot en uppsjö av jagande lag bakom dem.

Girona har kommit från ingenstans med tio poäng på deras fyra senaste matcher, vilket innebär att de nu bara är fyra poäng bakom Real Betis i tabellen. Betis har chansen att dra ifrån ifall de skulle lyckas vinna nu på måndag, men det finns inga garantier när Los Verdiblancos spelar. De har inte vunnit två raka matcher sedan i februari, men är åtminstone favoriter till att lyckas nu på måndag.

Våren har i alla fall varit väldigt svag för Betis del. De har haft skador på nyckelspelare samtidigt som flera bärande spelare har tappat form. Ovanpå det har de röda korten fortsatt att plåga dem under hela säsongen och de har fått flest i hela ligan, ofta i ett tidigt skede av matcherna. Manuel Pellegrini har en del att bita i och skulle de förlora sjätteplatsen hade det varit katastrof sett till vilka förutsättningar de har haft hela säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rayo Vallecano har främst levererat på hemmaplan

Även gästande Rayo Vallecano har länge varit inblandade i striden om Europaplatser, men är inte alls en lika stor klubb med samma press på sig. Detta är bara deras andra säsong uppe i La Liga och sett till förväntningarna har de presterat otroligt bra. De har börjat halka efter lite nu, men har trots allt bara två poäng upp till sjundeplatsen och kan kliva upp tre placeringar ifall de lyckas vinna nu på måndag.

Även de har varit ganska ojämna under våren. Att de för tre omgångar sedan slog Barcelona för att sedan förlora 0-4 mot tabelljumbon Elche är rätt talande. Men det är kanske framförallt hemmaplansfördel som är det avgörande här. Hemma på Vallecas har de tre raka segrar, medan de inte har vunnit någon av sina sex senaste bortamatcher.

Betis borde därmed ha goda chanser att lösa tre poäng och de bör ha lite ökat självförtroende efter deras väldigt tunga seger borta mot Athletic Club i den förra omgången. Det känns lite läskigt att spela på den raka ettan med tanke på hur ojämna Betis har varit, men med tanke på Rayos bortaform tycker jag ändå att det finns ett spelvärde för 2.00 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Betis vinner
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, måndag 15 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo