Speltips Real Betis – Real Sociedad 18/10: Offensivt viktade

Martin Efvergren Publicerat: 17 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Den sena söndagsmatchen mellan Real-lagen Betis och Sociedad har goda förutsättningar att erbjuda fin fotbollsunderhållning. Båda lagen var två av de mest målglada lagen i La Liga förra säsongen och det finns anledning att tro på en offensivt inriktad tillställning.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Real Betis är på uppåtgående under nye tränaren Mauricio Pellegrini. Efter fem spelade matcher och nio poäng på dessa är man med i toppskiktet av tabellen och nu stundar ett högintressant möte mot ett Real Sociedad som också de ser ut att vara på väg mot formen.

Real Betis inledde med två raka segrar mot Alavés och Valladolid. Därefter gav man Real Madrid en rejäl match då man föll med 3-2. Säsongsinledningens enda egentliga plump i protokollet var den efterföljande 3-0-fölusten mot Getafe men i senaste omgången kunde man studsa tillbaka och vinna 2-0 borta mot Valencia. Därmed står man på nio poäng efter fem matcher.

En poäng färre har Alexander Isaks Real Sociedad efter lika många matcher. För Isaks del har formen ännu inte infunnit sig men totalt sett ser laget att få mer och mer fart på sitt anfallsspel.

De inledde målsnålt då man kryssade mot både Valladolid (1-1) och Real Madrid (0-0) men man lyckades sedan besegra Elche med 3-0. Precis som Betis så svarade man för sin sämsta insats för säsongen i den näst senaste omgången då man föll med 1-0 hemma mot Valencia. På samma sätt studsade man dock tillbaka i den senaste omgången då man slog Getafe med 3-0.

Två av La Ligas målgladaste lag

Förutsättningarna är jämna om man ser till vad de här lagen har presterat så här långt den här säsongen och det syns även vad gäller oddssättningen.

Real Betis ser bättre ut än under förra säsongen där Real Sociedad var det klart starkare laget av dessa två. De senare slutade då sexa på 56 poäng medan Betis landade på en 15:e plats med sina 41 poäng.

Senast lagen möttes vann dock Real Betis med 3-0 medan Real Sociedad vann det första mötet med 3-1.

Även om båda lagen ser ut att ha förbättrat sin defensiv den här säsongen så har vi ändå att göra med två av de mest målglada lagen i La Liga om vi ser till förra säsongen. Båda slutade topp-5 vad gäller målsnitt (gjorda och insläppta mål) per match och det finns anledning att tro på en ganska öppen matchbild även när de nu ställs mot varandra.

Det finns gott om offensiv kvalitet i båda lagen och framförallt har Real Sociedad potential att få ut ännu mer av sitt offensiva spel. Alexander Isak har fortfarande inte gjort mål och förr eller senare lär det komma att lossna även för honom och när det gör det är man ett lag som ska kunna utmana om topplaceringar.

Real Betis har hemmaplan och självförtroendet är sannolikt bättre än på länge efter en så pass, med deras mått mätt, positiv inledning på säsongen. Detta borgar för en matchbild där båda lagen kommer bjuda upp till dans och gå för segern.

Sammantaget ger dessa förutsättningar god anledning att tro att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1250 kr i spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.90
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, söndag 18 oktober 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: