Speltips Real Betis – Sevilla 2/1: El gran derbi!

Martin Efvergren Publicerat: 1 januari 2021

Real Betis blandar och ger medan Sevillas stabilitet har blivit deras adelsmärke. Nu stundar ett derby som jag tror kommer präglas mest av Sevillas karaktär.

Real Betis – Sevilla

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Real Betis kommer till det här Sevilla-derbyt, som i Spanien ofta benämns som El gran derbi, med en riktig vilda västern-tillställning i ryggen. Tisdagens möte mot Levante slutade i en 4-3-förlust där man låg under med 4-1 efter 55 minuter som man sånär lyckades hämta ikapp.

Dessförinnan hade man besegrat Cadiz med 1-0 och den här typen av svängningar är ganska typiskt för detta Real Betis som har svårt att prestera och vinna två matcher i rad. Hursomhelst står man på 19 poäng efter 16 spelade matcher vilket ger en mittenplacering i tabellen.

På så vis är lokalkonkurrenten Sevilla något av en motpol då man nästan alltid vet vad man får i form av defensiv organisation och en hög lägstanivå. Formen är också god då man, Europa League och Copa del Rey inkluderat, har vunnit fem av sina sex senaste matcher och kryssat en.

Därtill har man hållit nollan i fyra av sina fem senaste matcher och senast, i tisdags, vann man med 2-0 hemma mot toppkonkurrenten Villareal. Totalt har man tagit 26 poäng trots att man bara spelat 14 matcher.

På Sevillas skadelista finns Escudero och Vaclic medan Real Betis lär sakna Carvalho och Bartra.

Fördel Sevilla

Det mesta talar för Sevilla här men ett derby är ju som bekant alltid ett derby och Real Betis är ett lag som har en hög högstanivå när de får det att stämma.

Ser vi till de senaste mötena lagen emellan är det dock fördel Sevilla. I juni vann man med 2-0 och man har vunnit de tre senaste derbymatcherna. Lägg därtill att man är formstarka och med bra häng på den absoluta toppen av tabellen och det finns helt klart fog för att tro på att Sevilla kommer vara det starkare laget här.

Lopetegui tog över Sevilla i somras och har på kort tid satt en tydlig prägel på laget där man framförallt är väldigt svåra att göra mål på. Med 10 insläppta mål är man näst bäst i La Liga efter Atletico Madrid och man har bara släppt in ett mål på de fem senaste matcherna.

I den bemärkelsen är man klasser bättre än Real Betis som med sina 30 insläppta mål är klart sämst i serien. Fram till senaste matchen där man släppte in 4 mål på en dryg halvlek mot Levante hade man dock en bättre serie matcher där försvarsspelet fungerade väl, men den typen av smärre haverier avslöjar ändå att problemen kvarstår.

Lopeteguis Sevilla har den solida grund att stå på som Pellegrini inte lyckats etablera i Real Betis och det tror jag fäller avgörande här. Real Betis kan alltid sprattla till men i grunden är de ett sämre, klart mindre pålitlig lag än sin rival.

Trots att så mycket ändå talar till Sevillas fördel tycker jag att oddssättningen som ger bortalaget ungefär dubbla insatsen är klart spelvärt. Mitt spel blir således en rak tvåa.

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner
Odds: 2.10
Bolag: Campobet
Spelstopp: 16:15 den 2/1 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: