Speltips Real Madrid – Athletic Bilbao 4/6: Missat tåget

Axel Sjödin Publicerat: 4 juni 2023

I sin sista hemmamatch för säsongen ställs Real Madrid mot ett Athletic Club som fortsatt jagar en plats i Conference League.

Real Madrid - Athletic Bilbao

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en blandad säsong för Real Madrids del, som har vunnit Copa del Rey för första gången på länge, men som aldrig var nära Barcelona i titelstriden, samtidigt som de åkte ut ur Champions League på ett förödmjukande vis uppe i Manchester för några veckor sedan. Det har i alla fall varit ett klart steg tillbaka sedan fjolårets dominanta säsong.

Athletic Bilbao har fortfarande mycket att spela för i den sista omgången, men möter tuffast möjliga motstånd i jakten på sjundeplatsen. Tillsammans med Osasuna har det varit en långdragen strid om sjundeplatsen där inget av lagen har lyckats ta vara på sina chanser att koppla ett grepp om den. Båda står på 50 poäng inför omgången, men Osasuna har fördel av inbördes möten, vilket gör att Athletic Bilbao är pressade att vinna och behöver förlita sig på andra resultat.

Att båda lagen förlorade mot bottenlag förra omgången är verkligen talande för hur det har sett ut under våren. Det innebär också att tre andra klubbar bara står en poäng bakom och också har en rimlig chans att knipa Conference League-platsen. Athletic Club mötte tabelljumbon Elche hemma sist och dominerade matchen totalt, men förlorade trots allt med 0-1 ändå och ser nu ut att missa Europa, vilket hade varit ett stort bakslag för klubben som alltid brukar ligga precis bakom topp sju och har förlorat två cupfinaler under senare år.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Madrid lär vilja avsluta med vinst

Los Blancos har ingenting att spela för på söndag, men den sista hemmamatchen för säsongen är alltid speciell, och med flera spelare på väg att lämna klubben lär de vilja ge dem ett fint avslut på sin vistelse i Madrid. Karim Benzema är en av flera spelare vars framtid i klubben är osäker och de hade nog gärna gett dem en vinst som sista minne i klubben.

Sedan det tunga uttåget mot Manchester City och den skandalomsusade förlusten borta mot Valencia har de lyckats vinna två raka matcher mot Rayo Vallecano och Sevilla i de två senaste omgångarna. Det har inte varit någon bländande fotboll, men Real Madrid lyckas ofta prestera resultat oavsett och de lär nog dessutom vara måna om att inte låta Atlético gå förbi dem i tabellen, vilket de bara kan garantera med en vinst.

Hur mycket Athletic Club än lär kämpa för att lyckas vinna på Santiago Bernabeu finns det en klar kvalitetsskillnad mellan klubbarna och baskerna har gång på gång visat att de viker ned sig när det gäller som mest. Det var i förra omgången de skulle ha säkrat sitt Conference League-spel, nu är det med all förmodan för sent. För 1.90 hos Betinia spelar vi därmed på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, söndag 4 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logo