Speltips Real Madrid – Celta Vigo 2/1: Formstarkt bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 1 januari 2021

Real Madrid tappade poäng i onsdags och nu väntar ett formstarkt Celta Vigo som bör kunna stå upp väl. Här finns det goda möjligheter till att båda lagen kommer göra mål.

Real Madrid – Celta Vigo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Real Madrids svit på sex raka segrar bröts i onsdags då man, något onödigt, tappade poäng borta mot Elche. Luka Modric gav laget ledningen i den första halvleken men efter ett klumpigt försvarsagerande av Carvajal kunde Elche kvittera på straff i den andra halvleken vilket gav slutresultatet 1-1.

Därmed tappade man i toppstriden mot lokalkonkurrenten Atletico Madrid som leder serien trots färre matcher spelade än Real Madrid. Trots poängtappet senast måste formen ändå bedömas som relativt god just nu, i synnerhet om man jämför med hur spelet har hackat tidigare fram till den förlustfria svit man nu har.

Real Madrid har 33 poäng efter 16 spelade ligamatcher, vilket är 10 poäng mer än Celta Vigo som spelat lika många matcher.

Celta hade en riktigt svag period i oktober månad där man bara tog en poäng vilket innebar tränare Oscar Garcia fick sparken efter att man bara vunnit en ligamatch på hela säsongen.

In klev så argentinaren Eduardo Coudet och sedan dess har det, minst sagt, hänt grejer. Av de senaste sju matcherna har man vunnit sex och kryssat en och man är nu inte längre långt ifrån topplagen. I onsdags besegrade man Huesca med 2-1 vilket ger att man med sina 23 poäng är åtta i tabellen.

Hos bortalaget saknas sannolikt Junca och Vazguez medan Real Madrid får klara sig utan Rodrygo.

Coudet-effekten

Det har varit en del krisrubriker kring Real Madrid men med den senaste tidens resultat ser man ut att ha parerat eventuella stormar. I jämförelse med antagonisten Barcelonas kräftgång är läget mycket stabilt.

Samtidigt är det tydligt, i nästan alla ligor den här speciella säsongen, att de givna favoriterna är betydligt mindre pålitliga. Få lag lyckas upprätthålla några längre vinstsviter och det gör det mer svårbedömt i fråga om att tippa vinnare.

Real Madrid borde ha vunnit senast då man dominerade händelserna mot Elche och en annan säsong hade man förmodligen vunnit den matchen med relativt god marginal men på grund av (förmodligen) okoncentration bjuder man in motståndaren i matchen och två poäng är tappade.

Nu väntar en än mer potent och formstark utmanare i Celta de Vigo som fått en otrolig effekt av sitt tränarbyte. Eduardo Coudet har formerat 4-4-2-artad formation och förvandlat laget från ett strykgäng till en vinstmaskin över en natt.

Den typen av effekt på ett tränarbyte behöver inte innebära att man långsiktigt blir så mycket bättre men det stim man nu är i gör dem förstås svårstoppade.

Celta har vunnit 6 av sina 7 senaste matcher och man har gjort mål i sina 11 senaste matcher. Jag tror att man har goda chanser att göra mål även i den här matchen.

Real Madrid är förstås klara favoriter men jag tar det inte för givet att man kommer att vinna den här matchen. Förra säsongens möten mellan de här lagen slutade 2-2 i Madrid och 3-1 till bortalaget i Vigo. Min bedömning är att det finns goda chanser att båda lagen kommer göra mål även den här gången. Spelet blir därför att båda lagen gör mål till 1.73 gånger insatsen.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 1.73
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00 den 2/1 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: