Speltips Real Madrid – Getafe 9/2: Litet derby

Simon Pålsson Publicerat: 9 februari 2021

Derby väntar i den spanska huvudstaden Madrid när Real Madrid får besök av Getafe tisdagen den 9 februari 2021.

Real Madrid - Getafe

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

För många är det riktiga derbyt i den spanska huvudstaden mötena mellan Real Madrid och Atletico Madrid, som såklart är stadens två största klubbar, och rakt igenom bästa lag. Det visar inte minst tabellen den här säsongen i La Liga.

Men man får inte glömma att Getafe också är ett lag från Madrid, som inte har samma sportsliga historia, men som ändå varit konsekvent återkommande i La Liga under många år.

Men mot Real Madrid har Getafe inte haft det särskilt enkelt de senaste åren, och man har inte lyckats skapa den där derbykänslan som ofta gör att det på pappret sämre laget faktiskt kan streta emot och ta poäng.

Real Madrid har nu tolv raka vinster på hemmaplan mot Getafe och även om den här matchen inte ska till att spelas på Santiago Bernabeu (som alltså renoveras) är det såklart ett tydligt, tydligt faktum som talar till hemmalagets fördel här.

Real Madrid har dessutom gjort minst två mål i 12 av sina 14 senaste möten med Getafe på senare år. Om vi nu behöver manifestera den stora skillnaden mellan lagen ytterligare.

Real Madrid bör vinna

Det här är en säsong där Real Madrid inte riktigt imponerar och även om en del menar på att man har hittat tillbaka till en högre nivå är det fortfarande så att Real Madrid bara har två vinster på sina sex senaste matcher i alla tävlingar. Formen är alltså inte supergod.

Det hade alltså varit drömläge för Getafe att ställa till det för storebror Real Madrid, men just nu är man inne i ett dåligt stim. På bortaplan har man många förluster på slutet, däribland 3-0 senast mot Sevilla, och dessförinnan 5-1 mot Athletic Bilbao. Det talar för att man får det obehagligt svårt mot Real Madrid här också.

Real Madrid har som tabellen ser ut inte råd att tappa poäng här och jag litar på att man försöker ta kommandot redan från start.

Real Madrid vinner och håller nollan spelas till 2,30 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner och håller nollan
Odds: 2,30
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, tisdag 9 februari 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: