Speltips Real Madrid – Real Sociedad 29/1: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 29 januari 2023

Söndagskvällen bjuder på ett tungt toppmöte mellan ligatvåan Real Madrid och trean Real Sociedad.

Real Madrid - Real Sociedad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Detta kommer att bli ett tufft test för Real Madrid, som riskerar att halka efter Barcelona ytterligare ifall de inte tar tre poäng hemma på Santiago Bernabeu. Real Sociedad kan i sin tur ge sig in i titelstriden vid en vinst här, men realistiskt sett så lär La Real främst kämpa om att hålla sig kvar i topp fyra under våren.

Spelet sedan ligaspelet drog igång igen har inte varit särskilt imponerande för Real Madrids del, men trots det så är de fortsatt inom räckhåll från Barcelona i tabellen och lyckades avancera till semifinal i cupen mot stadsrivalen Atlético Madrid tidigare i veckan.

Defensivt så har Los Blancos inte övertygat och fortsätter att ha problem, men trots att det inte alltid ser perfekt ut så hittar de spanska giganterna ofta ett sätt att vinna ändå. Känslan är att det är en tillfällig svacka där de på typiskt storklubbsmanér lyckas hålla sig flytande ändå.

Ett par skador på viktiga spelare såsom Aurélien Tchouaméni, Ferland Mendy och Daniel Carvajal har också hållit tillbaka dem något, men det lär förbättras inom kort.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Sociedad har en fin vinstsvit i ligan

När det kommer till skadeläge så ser det betydligt värre ut för gästande Real Sociedad som potentiellt saknar så många som nio spelare inför söndagens tunga bortamatch. Framförallt så är tappen av Mikel Merino och David Silva tunga.

Men trots den pågående skadekrisen så har Real Sociedad kunnat leverera resultat sedan ligaspelet drog igång igen. La Real har fem raka segrar i ligan där de har slagit flera jagande lag. Tidigare säsonger så har Real Sociedad ofta kollapsat under vårkanten, men den här säsongen är deras kanske mest imponerande på länge och Imanol Alguacil har verkligen uträttat stora saker med klubben. När de hade stora problem under förra våren så var det verkligen ingen självklarhet att de skulle lyckas studsa tillbaka såhär.

De åkte dock på sin första förlust på året tidigare i veckan då de föll mot Barcelona borta på Camp Nou med 0-1. Brais Méndez röda kort i den första halvleken hade dock en stor påverkan på matchen, vilket vi får hoppas att de kan undvika på Santiago Bernabeu.

Det kommer att bli en väldigt tuff bortamatch där Real Madrid är ganska klara favoriter till att få med sig tre poäng, men hemmalagets defensiv gör ändå att det känns rätt troligt att de släpper in något mål på vägen. För hela 3.66 gånger pengarna hos Lucky Sports så spelar vi därmed på att Real Madrid vinner och att båda lagen gör mål.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid & BLGM
Odds: 3.66
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, söndag 29 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: