Speltips Real Madrid – Sevilla 9/5: Ännu ett supermöte

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2021

Den spanska titelstriden är högintressant in i det sista och detta är omgången som kommer att besvara många frågor.

Real Madrid - Sevilla

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är inget annat än en superhelg för La Liga med två supermatcher som kan bli direkt avgörande för titelstriden. Atlético Madrid möter Barcelona under lördagen, vilket gör att Real Madrid här chansen att göra ett ryck i ligan. Men det är lättare sagt än gjort då de möter Sevilla som haft en strålande säsong och nästan är delaktiga i titelstriden själva.

Sedan vinsten i El Clásico så har Real Madrid haft flera chanser att ta tag i taktpinnen i den spanska guldstriden, men har inte räckt till när det behövts. De har fått nöja sig med kryss mot både Getafe och Real Betis i mållösa möten och nu mot Sevilla kommer de behöva visa vad de går för om de vill ha ett finger med i spelet fortfarande.

Till Zinedine Zidanes försvar så har balansen mellan ligan och Champions League inte varit lätt och de har haft ett tuffare spelschema än vad konkurrenterna i La Liga har haft. I tisdags fick de dock se sig besegrade av Chelsea med 0-2 i London, vilket innebär att de är ute ur Champions League och återigen har full fokus på ligan.

Det tuffa spelschemat har dock tagit ut sin rätt och Zidane får klara sig utan en del viktiga spelare under slutspurten. Inför mötet mot Sevilla är bland annat Sergio Ramos borta, som alltid är en klippa i stormatcher, men som dragits med skador under stora delar av säsongen. Lucas Vázquez, Daniel Carvajal och Raphael Varane är också samtliga borta med skador.

Sevilla har en fantastisk säsong bakom sig

Hade inte Sevilla förlorat mot Athletic Club förra helgen så hade även de varit ett namn som för första gången på riktigt nämnts i guldstriden. De har en fantastisk säsong bakom sig och det måste kännas surt att komma så nära och förlora en match där de hade 74% bollinnehav och dominerade motståndet.

Innan förlusten senast så var de obesegrade i åtta matcher där de lyckats plocka upp sju vinster. De har sakteligen hämtat upp topptrions försprång och kunde ha gått förbi Real Madrid nu på söndag om inte baskerna hade satt käppar i hjulet för dem.

Sevilla som istället åkte ur Champions League redan i åttondelsfinalen har också ett bättre skadeläge inför matchen. Jules, Koundé, Youssef En-Neysri och Joan Jordán har alla varit lite tveksamma till spel, men de ser alla ut att ha repat sig i tid för matchen mot Real Madrid och kommer med största sannolikhet att vara till Julen Lopeteguis förfogande under söndagen.

Trots Sevillas imponerande form under våren så är Real Madrid favoriter här. Nu när de är ute ur Champions League och fullt fokus kan riktas mot ligan kommer de nog att bli väldigt svårstoppade på söndag. Det är inte ofta man får över två gånger pengarna på Real Madrid i La Liga på hemmaplan, så för oddsen 2.05 hos Campobet passar vi på då det är precis sådana här matcher som Los Blancos brukar vinna.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner
Odds: 2.05
Bolag: Campobet
Spelstopp: 21:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: