Speltips Real Madrid – Shaktar Dontesk 21/10: Svår premiär

Simon Pålsson Publicerat: 21 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Shaktar Dontesk är aldrig enkla att slå i Champions League, men laget är klar underdog mot Real Madrid onsdagen den 21 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har sannerligen varit en krampaktig inledning på den här säsongen för Real Madrid, som visserligen har bra häng i den spanska ligatabellen, men som spelmässigt inte har gått att känna igen under den här säsongen. Det är mycket som inte riktigt klickar i det lagbygge som Zinedine Zidane har satt ihop.

Sin vana trogen har den franske huvudtränaren valt att laborera en hel del med laget under säsongsinledningen, och höstarna brukar består av att rotationen är påtaglig, och att flera spelare därigenom ska få chansen att visa upp sig. Men det har också gjort att prestationerna är direkt ojämna.

I helgen föll laget mot Cadiz när man spelar på sin märkliga träningsanläggning i stället för Santiago Bernabeu, som just nu renoveras. Det är och förblir en klar nackdel för den spanska giganten i mina ögon. Detta oavsett att det inte hade fått vara publik på hemmaarenan heller.

Med det sagt finns det all anledning till lite oro för alla som håller på Real Madrid, även om det brukar se bättre ut senare under säsongen. Nu ska man bara ta sig förbi den här gruppspelsfasen, som visserligen kan bli ganska tuff.

För övriga lag i den här gruppen är nämligen Borussia Mönchengladbach och den italienska storklubben Inter. Det är motståndare som Real Madrid ska vara bättre än, men man kan inte veta om formen inte är där.

I den första omgången möter man hur som helst ukrainska Shaktar Dontesk, som inte har förlorat ännu under säsongen, men som kanske inte är samma maskin som för ett par år sedan. Det är fortsatt så att Shaktar Dontesk är ett starkare hemmalag.

Upprepade skador i båda lagen

En stor parameter inför den här matchen är skadeläget, som i båda lagen är prekärt och som verkligen blir en faktor på förhand.

I hemmalaget har Martin Ödegaard dragit på sig en skada, något även Eden Hazard har gjort. Daniel Carvajal och Alvaro Odriozola är inte spelklara än. Sergio Ramos riskerar också att missa, men ärligt talat brukar mittbacken spela om han verkligen vill.

I bortalaget ser det ut som att den 19-årige målvakten Anatolii Trubin startar matchen. Det är en ganska mäktig debut att göra i Champions League. Men i övrigt har man Maksym Malyshev, Ismaily, Yevhen Konoplyanka och Serhii Krytsov på sin skadelista. Mykola Matvienko och Junior Moraes är i sin tur bara osäkra till spel efter att ha haft covid-19 och då kan det vara lite struligt att få inresan godkänd till ett nytt land.

Under 3,5 mål spelas till 1,70 gånger såsen hos Betsson. Här tror jag inte att Real Madrid sprudlar tillräckligt för att köra över sina gäster.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:55, onsdag 21 oktober 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: