Speltips Real Madrid – Valencia 14/2: Ett pressat Real Madrid

Axel Sjödin Publicerat: 13 februari 2021

Real Madrid fortsätter att jaga Atléticos allt mer svårintagna ligaledning och endast tre poäng gäller då Valencia kommer på besök till Alfredo di Stefano under söndagseftermiddagen.

Real Madrid - Valencia

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En potentiell ligaseger för de regerande mästarna Real Madrid blir mer och mer avlägsen för varje omgång som går. Atlético de Madrid har kopplat ett oerhört starkt grepp om ligan och det är nu deras titel att förlora. Los Blancos har inte heller de bästa förutsättningarna för att jaga då de har väldiga skadeproblem och Champions League runt hörnet igen.

Med tanke på hur läget ser ut i truppen så har Zinedine Zidanes mannar studsat tillbaka rätt bra efter den mycket överraskande förlusten mot Levante i slutet av förra månaden. Det har varit bekvämt motstånd mot Getafe och Huesca, men två trepoängare icke desto mindre.

Det återstår docka att se om de kan knipa en trepoängare även mot Los Che. En vinst hemma mot Valencia är inte alls så solklar som den vanligtvis är och det är en tuff sits som Zidane befinner sig i just nu. Ifall de tappar poäng här så är ligan i stort sett klar – om den nu inte redan är det som vissa hävdar.

Mot Getafe tvingades Zidane att starta med Marvin Park på mittfältet, en av många unga oerfarna talanger som tvingas ta plats på bänken på grund av skadeläget, vilket är talande för krisen de befinner sig i.

De ska nog kunna starta med en lite vassare elva inför mötet på söndag då Toni Kroos och Lucas Vásquiz är tillbaka, men det finns inget lag i världen som inte hade känt av en skadelista med bland andra Eden Hazard, Rodrygo, Marcelo, Sergio Ramos och Federico Valverde. Dessutom är Daniel Carvajal tveksam till spel.

Gyllene läge för Valencia att slå till igen

Matchen lagen emellan i höstas slutade förvånande nog 4-1 till Valencia i en match där hemmalagets mål bestod av tre straffar och ett självmål. Så illa ska det nog inte gå för Real Madrid igen, men ifall det är i något läge man vill möta de regerande mästarna i en bortamatch så är det förmodligen nu. Det återstår att se om Valencia är starka nog för att kunna hota om poängen bara.

Los Che har verkligen inte haft någon fantastisk säsong bakom sig, även om resultatet mot Real Madrid i höstas kanske kan lura en att tro det. De är dock på en uppåtgående trend och hotet om nedflyttning har avvärjts för tillfället genom mycket viktiga segrar mot Elche och Valladolid under året.

Bortsett från bortamatchen mot Atlético Madrid så har Valencia faktiskt inte förlorat en match i La Liga i år, vilket resulterat i att vi nu återfinner dem på en tolfteplats i ligatabellen. Man får nog räkna med att den andra förlusten kan komma här men supportrarna kan åtminstone äntligen få andas ut en stund.

Det är låga odds på vinst för hemmalaget och lite väl vågat att spela på att ett Real Madrid pressat att vinna ska misslyckas. Valencia blir dock sällan nollade och de har hittat nätet i sju raka matcher i ligan, samtidigt är det nog ingen som tror att Real Madrid ska gå mållösa ur detta möte. Därmed känns ett BLGM-spel som ett bra val här för 1.85 hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.85
Bolag: William Hill
Spelstopp: 16:15
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: