Speltips Real Mallorca – Athletic Bilbao 1/5: Europastriden

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2023

Real Mallorca tar emot ett Athletic Bilbao som jagar en topp sex-placering i La Ligas slutspurt.

Mallorca - Athletic Bilbao

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Athletic Club har en fin chans att gå upp på samma poäng som sjätteplacerade Real Betis ifall de lyckades vinna på Mallorca nu på måndag, men även hemmalaget har chansen att ge sig in i striden om Europaplatserna ifall de skulle vinna här. De är i nuläget sex poäng bakom Athletic Club som innehar den sista Europaplatsen, vilket gör att måndagens match har mycket på spel.

Real Mallorca har till och med valt att vila spelare borta mot Atlético Madrid i den förra omgången för att vara utvilade inför helgens match. Utan mycket annat att spela för är det kanske inte så konstigt, även om Mallorca kanske hade kunnat uträtta något i huvudstaden med tanke på att de tog en tidig 1-0-ledning i den första halvleken.

Men det är främst hemma på Son Moix som de har uträttat stordåd under säsongen, där de har besegrat ett flertal storlag. Nu hoppas de kunna göra detsamma mot sina baskiska gäster för att ge dem en chans att blanda sig in i kampen om sjundeplatsen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bilbao fortsätter att falla på mållinjen

Athletic Bilbao hade en bra chans att dra ifrån de jagande lagen under dem de ställde mot Sevilla hemma under förra omgången. Men när Athletic Club har en chans att klättra i tabellen så misslyckas de i vanlig ordning och fortsätter att ligga fastklistrade på sjundeplatsen.

Med det sagt så kommer baskerna dessförinnan från en väldigt fin period där de stått för fyra vinster och ett kryss och således verkligen kommit ikapp lagen ovanför dem. Men då de faktiskt har chansen att klättra nu på måndag så kan vi nog kallt räkna med att Mallorca kommer att lyckas sätta käppar i hjulet för dem.

Hemmalagets tränare Javier Aguirre har lyckats ingjuta ett fint och cyniskt försvarsspel hos öborna och då Athletic Club själva inte är främlingar för ett defensivt inriktad fotboll så luktar matchen målsnål långa vägar. Den spaningen är vi dock inte ensamma om och underspelet står lågt hos spelbolagen.

Men vi väljer att kombinera underspelet med en dubbelchans 1X då Mallorca trots allt har visat att de är väldigt svårslagna hemma. Kombinationsspelet går att hitta för 2.08 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 1 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo