Speltips Real Mallorca – Osasuna 31/3: Sexpoängare

Axel Sjödin Publicerat: 31 mars 2023

La Liga-omgången inleds under fredag med en viktig match mellan Real Mallorca och Osasuna på Estadi de Son Moix.

Real Mallorca - Osasuna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två relativt formsvaga lag som möter varandra nere på Mallorca under fredagskvällen. Men med det sagt så har båda fortfarande chansen att haka på i striden om Europaplatserna i den oerhört jämna La Liga-tabellen. Inför omgången så är det bara två poäng som skiljer dessa lag åt och ingen av dem är avsågade från Europastriden, även om Mallorca befinner sig på den nedre tabellhalvan.

Det är dock få som tror på att RCD Mallorca skulle lyckas ta sig ut till Europa med tanke på att de var nykomlingar förra året och med liten marginal lyckades stanna uppe i högstadivisionen. Men de har verkligen överraskat vid flera tillfällen under säsongen. I början av februari så hade de fyra raka vinster på hemmaplan, varav de två sista kom mot Real Madrid och Villarreal. Men sedan dess så har det blivit fyra raka matcher utan vinst och en väldigt tung förlust hemma mot tabelljumbon Elche.

På det stora hela så lär de i alla fall vara väldigt nöjda med sin säsong såhär långt. Men med tanke på hur oerhört jämn La Liga är från mitten och nedåt så finns det fortfarande tid att bli indragna i bottenstriden då de bara har sex poängs marginal ned till Valencia under strecket. Det låter bisarrt att ett och samma lag kan slåss om Europaplatser, men det är ett märkligt år i Spanien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Osasuna har haft sina chanser

Gästande Osasuna har fått chans på chans att ta sig in i striden om Europaplatserna på riktigt, men har sakta fortsatt att dalat nedåt i tabellen. De har fortfarande bara två poäng upp till Athletic Club på sjundeplatsen, men samtliga tre lag bakom Villarreal fortsätter att förlora och tappa poäng på löpande band.

Osasuna har bara vunnit en av sina nio senaste matcher i ligan, vilket inte duger ifall de på riktigt vill ta nästa steg och nå ut till Europa. Med det sagt så väntar returen i Copa del Rey mot just Athletic Club på tisdag, där de har en 1-0-ledning och har chansen att säkra en plats i cupfinalen. Men väl där kommer att möta antingen Barcelona eller Real Madrid, så ligan är förmodligen fortsatt den bästa vägen att gå ifall de vill säkra en Europaplats.

Målskyttet har varit ett stort problem för Osasuna under säsongen och med sina 22 mål hittills så är det bara tre klubbar i Spanien som har varit sämre under året. Real Mallorca är i sin tur också kända för att backa hem i sina hemmamatcher och säkra en poäng så en målfattig match är högst förväntad, vilket spelbolagen också bekräftar. Osasuna har inte lyckats göra mål i fem av sina sex senaste ligamatcher och vi kombinerar därmed dubbelchans 1X med ett “båda lagen gör mål – nej” för 1.96 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & BLGM – Nej
Odds: 1.96
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, fredag 31 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo