Speltips Real Sociedad – Cadiz 12/5: Formsvagt hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 12 maj 2022

Mycket står på spel för båda lagen, som slåss på varsin sida av tabellen, då Real Sociedad ställs mot Cádiz på torsdagen.

Real Sociedad - Cádiz

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Sociedad slåss fortsatt om Europaplatserna inför de sista omgångarna. I skrivande stund har de fem poäng upp till Real Betis på femte plats med en match mindre spelad och är jagade av Villarreal som är tre poäng bakom på sjunde plats. I och med att Real Betis slog Valencia i Copa del Rey-finalen så innehar Real Sociedad nu alltså den andra Europa League-platsen.

Säsongen har verkligen varit upp och ned för La Reals del, med höga toppar och djupa dalar. De har stabiliserat sig något under våren men verkar återigen vara inne i en mindre svacka. De har nu spelat fyra raka matcher utan vinst och målskyttet är fortsatt ett stort problem för klubben.

Alexander Isak är tyvärr en av de som inte alls har levererat under säsongen. Bortsett från straffmålet mot Levante i början av april så har det knappt varit någon målproduktion att tala om under hela våren. Imanol Alguacil har mycket att fundera på då han inte har lyckats lösa deras offensiva problem under hela säsongen trots ett någorlunda vasst spelarmaterial till sitt förfogande.

Inför matchen mot Cádiz så har de även en del nyckelspelare otillgängliga. Mikel Oyarzabal, som har varit skadad till och från, är borta här tillsammans med bland andra Ander Barrenetxea. Alexander Isak och Robin Le Normand är dessutom båda avstängda inför mötet.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förutsättningarna finns för att sno med sig poäng

Cádiz är fortsatt inblandade i bottenstriden och behöver poäng för att freda sig från de jagande lagen under strecket. I nuläget så innehar de sjuttondeplatsen med tre poängs marginal ned till Mallorca efter ett par starka resultat i de senaste omgångarna. I de senaste fyra omgångarna har de slagit Barcelona på Camp Nou, kryssat borta mot Sevilla och tagit en blytung hemmaseger mot Elche med 3-0, vilket har gett dem ett utmärkt utgångsläge inför de sista omgångarna.

Mot ett offensivt ineffektivt lag som dessutom har sin bästa målskytt Oyarzabal borta så finns det också goda chanser till ytterligare poäng. Deras spelstil där de är bekväma med att ha väldigt lite bollinnehav passar sig ofta bra mot lag från den övre halvan och de har ett starkt facit på bortaplan av just den anledningen.

Med tanke på Real Sociedads rätt dåliga form så är det i min mening väldigt fina odds på ett spel på Cádiz med +0,5 asian hos Expekt för 2.23 gånger pengarna. Spelet sitter ifall Cádiz lyckas ta poäng på Estadio Anoeta.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Cádiz +0,5 asian
Odds: 2.23
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: