Speltips Real Sociedad – Celta Vigo 8/1: Höjer sig

Martin Efvergren Publicerat: 7 januari 2022

Real Sociedad behöver vända trenden när man tar emot Celta Vigo i den 20:e omgången av La Liga. Matchen spelas lördagen den 8 januari 2022 med avspark kl 16:15.

Real Sociedad – Celta Vigo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har gått tungt för Real Sociedad i La Liga den senaste tiden. Inför det här mötet har man bara tagit en poäng på fem senaste ligamatcherna. Det ger att man står på 30 poäng efter 19 spelade matcher och har därmed tappat mark i toppskiktet av tabellen.

Man lyckades emellertid bryta en fyra matcher långt förlustsvit i ligan då man spelade 1-1 borta mot Alaves i årets första match. Därefter lyckades man även, i onsdag, besegra Leganes i Copa del Rey med 3-2. Detta efter att Alexander Isak inlett målskyttet i den åttonde minuten.

Nu tar man emot ett Celta de Vigo som gjort det ganska bra i ligaspelet den senaste tiden. Man har vunnit sina två senaste matcher och står nu på 23 poäng efter 19 matcher, vilket ger en mittenplacering i tabellen.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel hemmalaget

Celta Vigo har tre vinster, ett kryss och en förlust på de fem senaste ligamatcherna. Därmed har man klättrat några positioner i tabellen den senaste tiden. I Copa del Rey i onsdags gick det dock inte så bra då man blev utslagna av Atletico Baleares, hemmahörandes i tredjedivisionen.

I La Liga har Celta Vigo närmat sig Real Sociedad den senaste tiden. Det skiljer nu bara sju poäng mellan de här lagen. Detta är det andra mötet den här säsongen då de möttes i Vigo i den åttonde omgången. La Real vann då med 2-0 efter att Alexander Isak gjort ett av målen. Förra säsongen vann Real Sociedad båda mötena, med 4-1 på bortaplan och med 2-1 hemma.

Real Sociedads trend är svag men känslan är att de kan vara på väg ut ur formsvackan nu. Segern mot Leganes i cupen var säkert viktig för att få tillbaka lite självförtroende och man har ett lag som för närvarande är relativt intakt och fritt från tyngre avbräck.

Real Sociedads främsta problem har varit offensiven och målfabrikationen. Isak har bara gjort fyra ligamål och totalt sett har man bara gjort 21 mål på 19 ligamatcher. På så vis var det nog bra att man kunde göra tre senast och kanske kan nu Isak, precis som förra säsongen, få fart på målskyttet efter årsskiftet.

Min bedömning är att Real Sociedad har goda möjligheter att bryta sin negativa svit i La Liga här. Jag tror att man löser tre poäng här och mitt spel blir således en rak etta, att Real Sociedad vinner till 1.92 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Sociedad vinner
Odds: 1.92
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:15, lördag 8 januari 2022
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: