Speltips Real Sociedad – Espanyol 4/4: Målsnålt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 4 april 2022

Ett Real Sociedad på jakt efter en Europa-plats tar emot mittenlaget Espanyol i den 30:e omgången av La Liga. Matchen spelas måndagen den 4 april 2022 med avspark kl 21:00.

Real Sociedad – Espanyol

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Sociedad har en sämre period bakom sig men visade positiva tendenser innan landslagsuppehållet. Efter 29 spelade matcher i La Liga har man tagit 48 poäng och går nu för att knipa en plats i Europa till nästa säsong.

Strax innan uppehållet lyckades man ta poäng på bortaplan mot Sevilla då det mötet förblev mållöst. Dessförinnan vann man med 1-0 hemma mot Alaves. Därmed har man tre segrar, en förlust och ett kryss på de fem senaste där poängtappen kommit mot topplagen Real Madrid och Sevilla.

Alexander Isak startade inte i den senaste matchen mot Sevilla och det återstår att se om han på nytt inleder på bänken. Hans kompis Januzaj är avstängd och därtill finns, bland andra, viktige Oyarzabal på skadelistan.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Har gjort färre mål än jumbon

Espanyol hade också de en uppåtgående trend innan uppehållet. De vann senast med 1-0 hemma mot Mallorca och har därmed två segrar och ett kryss på de tre senaste. Det ger att man står på 36 poäng efter 29 matcher och placerar sig i mittenskiktet av tabellen.

Real Sociedad och Espanyol möttes senast i Barcelona i november och då segrade hemmalaget med 1-0.

Det blev alltså jämt och målsnålt när lagen senast möttes och jag finner anledning att tro att det kan bli något liknande den här gången. Real Sociedad gäller förstås som favoriter där ett spel på hemmalaget ger omkring 1.63 gånger insatsen.

Det här är en match som baskerna behöver vinna för att inte tappa mark i kampen om en topp 6-placering, men de har alltjämt problem med att få fart på målfabrikationen. På 29 matcher har man endast gjort 29 mål, vilket till och med är sämre än jumbon Levante.

Real Sociedads styrka är organisationen och lagets solida defensiv. De har hållit nollan i fyra av sina fem senaste matcher och därtill är man La Ligas målsnålaste lag med ett snitt på 2.00 gjorda/insläppta mål per match.

Tittar vi Espanyol så har de också varit målsnåla på sistone. Det har gjorts under 2.5 mål i fyra av deras fem senaste matcher och man har bara släppt in ett mål på de tre senaste.

Sammantaget gör detta att ett underspel känns klart lockande här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.82 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.82
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, måndag 4 april 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: