Speltips Real Sociedad – Getafe 23/1: Skrällchans

Axel Sjödin Publicerat: 23 januari 2022

Real Sociedad tar emot ett formstarkt Getafe på Estadio Anoeta i La Liga under söndagskvällen 23 januari.

Real Sociedad - Getafe

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hösten har minst sagt varit en berg- och dalbana för Real Sociedads del som länge var ligaledare innan de kollapsade helt framåt senhösten. De verkar i alla fall ha studsat tillbaka något sedan julledigheten och det kommer att bli spännande att se hur de hanterar ett Getafe som verkligen har hittat formen på senaste.

Förrförra lördagen spelade Real Sociedad sin senaste ligamatch det blev tillslut en mycket välbehövlig vinst mot Celta Vigo – La Reals första sedan den sjunde november i ligaspelet. Det säger egentligen allt om vilken horribel form som baskerna har varit i sedan de började tappa i toppen av tabellen.

Än är dock säsongen långt ifrån över och de har fortfarande alla chanser att vara med och slåss om den sista Champions League-platsen. I nuläget så har de samma poäng som Atlético Madrid på fjärdeplatsen med en handfull jagande lag precis bakom dem.

Vinsten mot Celta Vigo var således livsviktig och att de dessutom lyckades besegra Atlético Madrid i Copa del Rey i onsdags var kanske det som behövdes för att de skulle lyckas få tillbaka till självförtroende.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Getafe har imponerat på senaste

En klubb som knappast saknar självförtroende i nuläget är i alla fall Getafe som har lyckats klättra från jumboplaceringen upp till sextonde plats i ligan under en relativt kort period. De har bara förlorat en enda match av sina senaste åtta i ligaspelet – det var mot Sevilla på Ramón Sánchez Pizjuán, vilket man kan förlåta för ett lag som Getafe.

Men utöver den förlusten så har de sett strålande ut med vinster mot Osasuna, Real Madrid och Granada bland deras fyra senaste ligamatcher. Matchen senast mot Granada var en ovanlig sådan då den slutade 4-2 i Getafes favör, ett lag som annars har spelat väldigt målsnåla matcher, vilket har legat till grund för deras framgångar.

Inför matchen mot Granada hade de bara släppt in två mål på de sju senaste ligamatcherna och har visat sig vara en oerhört svår nöt att knäcka defensivt. Då det även har varit defensiven som har legat till grund för Real Sociedads framgångar så är det ganska lätt att måla upp en förväntad matchbild inför söndagen.

Underspelet är ett alternativ, men går för ganska låg odds. Istället tittar vi på ett spel på att bortalaget får med sig poäng för hela 2.23 hos Expekt. La Real verkar förvisso ha en förbättrad form, men Getafe kan absolut få med sig ett resultat här.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.23
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: