Speltips Real Sociedad – Rayo Vallecano 22/8: Ska vara tre poäng

Axel Sjödin Publicerat: 21 augusti 2021

Real Sociedad är tunga favoriter att plocka säsongens första trepoängare när Rayo Vallecano kommer på besök.

Real Sociedad - Rayo Vallecano

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter förlust i öppningsmatchen på Camp Nou förväntas La Real studsa tillbaka när de tar sig an ett litet mer överkomligt motstånd hemma på Estadio Anoeta. De föll med 2-4 senaste helgen mot Barcelona i en match där de aldrig kom riktigt nära. Två snabba tröstmål på slutet gjorde det nästan spännande, men Sergio Roberto kunde punktera matchen kort därefter på tilläggstid.

Det är ingen skam i att förlora borta mot Barcelona dock och Real Sociedad hade flera spelare otillgängliga inför mötet dessutom, däribland Alexander Isak. Med en trupp så fylld av unga talanger så tar dessutom OS ut sin rätt då många yngre spelare knappt hunnit vila inför säsongsstarten. Med det sagt så var mötet rätt ensidigt i Barcelonas favör.

Mot Rayo förväntas fortsatt ett fåtal spelare vara otillgängliga. Bland annat Nacho Monreal, Carlos Fernandez och Diego Rico. Även Igor Zubeldia är oklar för spel, men vår svenska Alexander Isak lär ha återhämtat sig från den lindriga skada han har haft och bör vara redo för spel här mot det förväntade bottenlaget.

Det kommer vara viktigt för Real Sociedad att inleda med en vinst hemma, då deras hemmafacit inte direkt imponerade förra säsongen och var det som höll tillbaka dem ifall de skulle vilja utmana högre i tabellen.

FÅ 100 KRONOR TILLBAKA OM DU FÖRLORAR PÅ DITT FÖRSTA SPEL! 888sport har börjat storsatsa på Sverige och som ny kund för du möjlighet att spela riskfritt på ditt första spel. Satsa 100 kronor och få tillbaka insatsen om du förlorar. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos 888sport!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det ser mörkt ut för Rayo Vallecano

Rayo Vallecano är laget som ständigt hamnar längst ned i tabelltippningarna inför säsongen och det är inte många som tror att de kan uträtta någonting i La Liga i år. Medan de andra nykomlingarna slutade etta och tvåa med väldigt god marginal ned till tredjeplatsen i segundan i fjol så hamnade Rayo 15 poäng därefter och med minsta möjliga marginal på den sista playoff-platsen, vilket de förvaltade väl.

De är dock inte redo för La Liga vad det verkar som då inga direkta nyförv värda att nämnas har gjorts och kort och gott har de inte spelarmaterialet för att kunna vara med och slåss om att få stanna kvar ännu en säsong. Transferfönstret är inte stängt än, men den av fansen avskydde klubbpresidenten Raúl Martín Presa har inte direkt gett sken av att vilja öppna plånboken.

Just nu ställer de dock upp med en offensiv mittfältare som anfallare, så det måste tillkomma en anfallare åtminstone om de inte vill riskera att göra en säsong som Sheffields i Premier League i fjol.

Öppningsmötet mot Sevilla gick som förväntat då de förlorade med 0-3 på bortaplan, men de fick aldrig heller riktigt chansen när målvakten Luca Zidane drog på sig ett rött kort efter dryga kvarten och Sevilla därefter kunde ta ledningen på straff.

La Real på bortaplan blir ännu ett väldigt tufft möte för nykomlingarna som har en väldigt tuff säsong framför sig. Att spela på att Real Sociedad skulle vinna mot noll hade varit ett alternativ med tanke på Rayos offensiva situation, men deras defensiv övertygade inte direkt med fyra insläppta förra omgången. Istället kör vi på ett handikappspel här och väljer Real Sociedad med -1,5 asian för 2.30 hos 888sport och hoppas att Alexander Isak kan fortsätta där han avslutade förra säsongen.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Sociedad -1,5 asian
Odds: 2.30
Bolag: 888sport
Spelstopp: 17:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: