Speltips Real Sociedad – Real Madrid 20/9: Inte i toppslag

Martin Efvergren Publicerat: 15 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det vankas ligapremiär för de regerande mästarna Real Madrid samtidigt som Alexander Isaks Real Sociedad gör sin andra ligamatch. Inget av lagen bör vara i toppslag just nu och det kan borga för en något avvaktande tillställning.

  Rygga vårt speltips hos Betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Real Sociedad inledde La Liga-säsongen med att kryssa borta mot Real Valladolid. Matchen slutade 1-1 där Alexander Isak tog plats från start som ensam central anfallare. Hans huvudkonkurrent om den positionen, Willian José, är skadad precis som en rad andra viktiga spelare, vilket gör insatsen senast godkänd med tanke på de omständigheterna.

De regerande mästarna Real Madrid gör sin premiär den här helgen och har inte spelat någon tävlingsmatch sedan Champions League-förlusten mot Manchester City den 7:e augusti.

Med tanke på turbulensen som råder i Barcelona går Real Madrid in i den här säsongen som större favoriter än på länge. Truppen ser oerhört stark ut, där man har förstärkt med, bland andra, Borja Mayoral och Martin Ödegaard som återvänt från sin utlåning till just Real Sociedad, vilket gör det extra intressant att se huruvida han kommer få spela mot sitt gamla lag. Men att ta en ordinarie tröja är förstås en tuff utmaning.

Gareth Bale har nu lämnat på lån till Tottenham och det är nog bara positivt för samtliga inblandade parter. Därtill är Eden Hazard skadad.

Skadelistan i Real Sociedad är dock betydligt mer diger. Det spännande nyförvärvet David Silva kommer sannolikt inte spel den här helgen heller och detsamma gäller Nacho Monreal, Illarramendi, Willian José och Zaldua.

Inget av lagen är i toppslag

Det brukar normalt sett vara en fördel att möta ett förväntat topplag som Real Madrid så tidigt som möjligt på säsongen men den här säsongsinledningen är ju lite speciell då det inte funnits tid för någon försäsong att tala om.

I och med att Real Madrid gör sin premiär så har man dock inte spelat tävlingsmatch på ungefär en och en halv månad och det kan innebära en liten fördel för Real Sociedad. Deras insats i premiären samt skadesituationen drar gör dock att man måste dra ner deras chanser till en skrällseger här.

Senast lagen möttes var den 21:a juni då Real Madrid vann borta med 2-1. Deras möte dessförinnan var i Copa del Rey där Real Sociedad vann en smått galen match som slutade 4-3.

Real Madrid släppte dock bara in 25 mål på 38 matcher förra säsongen och det blir förstås en stor utmaning för Isak & company att lyckas få hål på sin motståndare.

Beaktat att Real Sociedad inte ser ut att vara i toppslag samt att Real Madrid kan komma att vara en aning ringrostiga kan det här sannolikt bli en mer låst tillställning med mer fokus på de defensiva grunderna än vad som är normalt för de här lagen. Därför finner jag utdelningen på under 2.5 mål totalt som klart spelvärt.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 100 riskfria kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.10
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, söndag 20 september 2020
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo dplay logo

Jämför odds: