Speltips Real Sociedad – Sevilla 18/4: Omgångens match

Axel Sjödin Publicerat: 17 april 2021

Den kanske mest intressanta matchen i omgångens La Liga är först ut på söndag. Real Sociedad tar emot Sevilla i vad som kan bli en riktigt bra match.

Real Sociedad - Sevilla

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den fruktansvärt jämna striden om Europa League-platserna bakom topp fyra bara fortsätter. Real Sociedad ligger tillsammans med Real Betis på 47 poäng och precis bakom hittar vi Villarreal på 46. Varje poäng är avgörande här men lagen fortsätter att missa sina chanser och Real Sociedad som var i så fin form har nu inte vunnit på de fyra senaste matcherna i ligan.

De har däremot hunnit med att vinna en Copa del Rey under den här tiden. Det var förra årets turnering som skjutits upp till nu, vilket innebär att det inte tillkom en plats i Europa League, men titeln i sig är självklart mer värd ändå.

Det är i alla fall målskyttet som gjort att de haft problem med att dra ifrån klungan bakom Champions League-platserna. Alexander Isak som tidigare haft en bra säsong har haft en måltorka som bröts under förra omgången mot Valencia. Innan dess hade han inte gjort mål sedan hans hattrick i slutet av februari mot Alavés.

Skadeläget kan också ha varit en bidragande faktor till La Reals avtagande form. David Silva, Aihen Muñoz och Mikel Merino är alla borta med skador. Igor Zubeldia och Martin Zubimendi är i alla fall tillbaka från avstängningar och kliver in direkt i startelvan.

En strålande säsong för Sevillas del

Sevilla fortsätter att hänga på lagen uppe i toppen och befinner sig några poäng bakom Barcelona, hade de bara haft ett par poäng till så hade de säkerligen varit mer snack om Sevilla i titelstriden. Hade de inte vacklat lite i början av mars mot Elche och Valladolid hade läget sett helt annorlunda ut men det är lätt att spekulera i efterhand. Oavsett så står Sevilla för en mycket imponerande säsong och har hela 14 poäng ned till Real Sociedad som befinner sig på femteplatsen.

Sevilla är i bra form och har vunnit fyra av sina fem senaste matcher i ligan, bland annat mot Atlético de Madrid förrförra omgången. Nu senast vann de mot Celta Vigo med 4-3 i en match där de hämtade upp två underlägen. Det är väldigt okaraktäristiskt att se Sevilla släppa in tre mål på det sättet, men genom att vinna sådana matcher ändå är viktigt för moralen i truppen och de visar att de är mentalt starka nog att hänga kvar i toppstriden.

Real Sociedad borta är verkligen ingen lätt match, men vinner de här så kan de kanske haka på i toppen ändå trots allt. De har i alla fall inga skador och fullt fokus på ligan så man inte vad som kan hända.

Det starkare laget här är Sevilla och de verkar dessutom vara i bättre form än sina motståndare trots att La Real nyligen kammat hem en titel. Trots att det är en tuff bortamatch så finns det ändå spelvärde i en rak tvåa här för 2.60 hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner
Odds: 2.60
Bolag: Unibet
Spelstopp: 14:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: