Speltips Real Sociedad – Villareal 29/11: Toppmöte!

Martin Efvergren Publicerat: 28 november 2020

Real Sociedad och Villareal har visat att de är redo att blanda sig i den absoluta toppstriden. Här förväntar jag mig en välspelad men tight och sannolikt målsnål tillställning.

Real Sociedad – Villareal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Förutsättningarna är väldigt jämna då de två utmanarna om en titelstrid, Real Sociedad och Villareal drabbar samman på söndagskvällen.

Real Sociedad kommer till det här mötet med sex raka segrar i ligaspelet och därtill har man hållit nollan i fyra raka matcher. Förra helgen besegrade man Cadiz på bortaplan med 1-0 i en match som man nog borde ha vunnit med större marginal. Segern innebar hursomhelst att man inför den här omgången står på 23 poäng efter 10 spelade matcher.

Precis som Villareal spelade man också i Europa League på bortaplan så sent som i torsdags kväll. Real Sociedad reste till Nederländerna och fick med sig 0-0 mot AZ Alkmaar medan Villareal begav sig till Israel där man spelade 1-1 mot Maccabi Tel Aviv.

I ligan är Villareal fyra poäng bakom Real Sociedad. Senast kryssade man hemma mot Real Madrid i en match som också den slutade 1-1. Dessa kryss i de två senaste matcherna innebär att man är obesegrade i elva raka matcher.

Försvarsspelet är grunden till lagens framgång

Båda de här lagen är alltså formstarka och har genomgående svarat för väldigt stabila prestationer så här långt in på säsongen. Båda kommer från en bortaresa tätt inpå den här matchen, vilket kan komma att ha viss inverkan vad gäller lagens fräschhet.

Alexander Isak gjorde Real Sociedads enda mål förra helgen mot Cadiz och fick återigen förtroende från start mot AZ där Imanol Alguacil formerade en, i stora delar, ordinarie startelva. Unai Emery valde att rotera sitt lag i större utsträckning

Hursomhelst lär det här komma att bli en match med lite extra nerv och betydelse. Båda lagen ser ruggigt starka ut och lär vara väl förberedda på varandras styrkor och svagheter.

Emery tog över Villareal inför den här säsongen och han ser definitivt ut att ha lyckats laget defensiva organisation, vilket var den stora akilleshälen förra säsongen. Man har bara släppt in 4 mål på de 7 senaste matcherna och man ser generellt bättre strukturerade ut.

Real Sociedad har inte släppt in ett enda mål på de 4 senaste matcherna och endast 3 på de 10 senaste. Precis som med Villareal så är det framförallt i det defensiva som Real Sociedad har utvecklats.

Jag tror på en välspelad match mellan två jämnstarka och välorganiserade lag. Här finns förstås mycket offensiv skicklighet i båda lagen men jag tror också att man kommer vara väldigt noga med att stänga ner ytorna för varandra.

Jag håller Real Sociedad som knappa favoriter men framförallt finner jag anledning att tro att det här kommer bli målsnålt. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2,15
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: