Speltips Real Valladolid – Getafe 4/6: Ödesmatch i botten

Axel Sjödin Publicerat: 4 juni 2023

Real Valladolid och Getafe ställs mot varandra med en plats i nästa års La Liga i potten i detta direkt avgörande möte.

Real Valladolid - Getafe

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hemmalaget Real Valladolid står på 39 poäng inför omgången, och är det enda laget inblandade i bottenstriden som står under strecket i nuläget. Getafe står på 41 poäng inför söndagens match och kan alltså bli omsprungna av Valladolid vid förlust. De har i alla fall en buffert på tre lag i form av Almería, Celta Vigo och Valencia som alla står på mellan 40 och 41 poäng som åtminstone behöver plocka poäng för att Getafe ska trilla ned vid förlust.

Valladolid är därmed helt säkra vid vinst, medan ett kryss kan ha väldigt många olika utgångar beroende på resultaten i övriga matcher. Detta lär vara matchen de andra lagen har sitt fokus på i alla fall, då en förlust för hemmalaget innebär att övriga lag är säkra. Det är sex lag inblandade i bottenstriden och alla har saker och ting i egna händer, vilket verkligen inte tillhör vanligheterna, så söndagen kommer att bli väldigt spännande.

Utöver Celta Vigo, som verkar ha kollapsat helt, är det Real Valladolid som har sett ut att vara det svagaste laget i bottenstriden. De har inte vunnit några av de viktiga sexpoängarna mot andra bottenkonkurrenter under slutspurten, men har fortfarande en chans efter att de anmärkningsvärt nog besegrade Barcelona med 3-1 i deras senaste hemmamatch.

Därefter följde ett krampaktigt mållöst kryss borta mot Almería innan de nu ska ta sig an Getafe. Defensivt har det verkligen inte sett bra ut, även om de har lyckats få stopp på blödandet något i de senaste omgångarna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bordalás har satt sin tydliga prägel

Getafe har däremot sett mycket bättre ut defensivt, men har istället haft en del offensiva brister. En vinst hemma mot Osasuna i förra omgången gör i alla fall att de går in i den sista omgången som relativt säkra, men allt kan fortfarande hända och de behöver åtminstone plocka en poäng för att vara helt säkra på ett nytt kontrakt.

Sedan José Bordalás tog över tränaruppdraget i slutet av april har poängskörden förbättrats något, men mycket till skönspel har det inte varit. Bordalás lag tenderar att spela väldigt fysiska och målsnåla matcher och så har varit fallet även under hans korta tid i Getafe. Med så mycket på spel lär det förmodligen bli en väldigt tillknäppt och fysisk match med mycket spelavbrott.

Under Bordalás sex matcher vid rodret har Getafe dragit på sig 29 kort, vilket går att jämföra med Valladolids 11. Inte vid något tillfälle har det varit under fyra gula kort i samma match och när det är säsongsavgörande lär spelarna knappast hålla igen. Vi spelar därmed på att Getafe tar över 3,5 gula för 1.77 gånger pengarna hos Bet365. Över 4,5 har också ett väldigt bra värde, men vi väljer det något säkrare alternativet.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Getafe över 3,5 kort
Odds: 1.77
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, söndag 4 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logo