Speltips Real Valladolid – Real Sociedad 13/9: Offensivt bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 12 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Alexander Isaks Real Sociedad inleder La Liga-säsongen borta mot Valladolid och oddsättarna tror på en målsnål tillställning. Här finner jag ett bra spelvärde i motsatsen.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Real Sociedad avslutade den gångna säsongen svagt då man sedan La Liga återupptogs i juni inte lyckades vinna fler än två av de elva återstående matcherna. Trots de skrala resultaten under sommaren slutade man ändå på en sjätte plats i tabellen.

Att bli sexa är ingen skam för ett lag som Real Sociedad beaktat det ekonomiska försprång som de flesta av klubbarna framför har. Men likväl var känslan att man hade potential för en ännu bättre slutplacering.

Kanske kan man ta det steget den här säsongen men det behöver i så fall ske utan Martin Ödegaard som återvänt till Real Madrid efter utlåning. Det är förstås ett tungt tapp men ersättaren David Silva går heller inte av för hackor. Samtidigt har man också ett antal skickliga spelare i en ålder där man kan förväntas ta ytterligare kliv – inte minst gäller det en sån som Alexander Isak.

I premiären av La Liga ställs Real Sociedad mot Real Valladolid på bortaplan. Valladolid slutade på en 13:e plats förra säsongen efter att också de haft det ganska skralt med poängutdelningen under sommaren. Man vann tre, förlorade fyra och kryssade fyra av de elva avslutande matcherna.

Offensiva Sociedad mot defensiva Villareal

De två mötena mellan de här lagen förra säsongen blev två målsnåla historier. I Valladolid spelade man 0-0 och på Sociedads Reale Arena i San Sebastian vann hemmalaget med 1-0.

Målsnåla matcher var ingen ovanlighet vad gäller Valladolids säsong. Deras målskillnad på 32-43, att jämföras med Sociedads 56-48, innebär att man var La Ligas målsnålaste lag med ett snitt på 1.97 mål per match. På samma lista blev Sociedad femma med ett snitt på 2.74 mål per match.

Under försäsongen har Valladolids matcher varit lite mer målrika. Man har spelat fyra matcher, förlorat två, kryssat en och vunnit en match. I de tre senaste har det gjorts tre mål eller fler. Real Sociedad har spelat tre träningsmatcher av vilka man förlorat en, kryssat en och vunnit en.

Vilka växlar man ska dra av dessa träningsmatcher är som alltid oklart men med tanke på att uppehållet sedan förra säsongen slutade varit så pass kort bör det kunna vara relevant att se till hur man har presterat sedan i juni. Ser vi till det här lagen så är formen inte på topp.

Men det här är en ny säsong med nya möjligheter och framförallt ska det bli intressant att se vad David Silva kan tillföra till Real Sociedads redan vassa offensiv. Om det är en försvagning gentemot Ödegaard återstår att se men hans erfarenhet lär komma att bli en positiv faktor för detta, relativt unga, Real Sociedad-laget.

Oddssättarna är helt klart inne på att detta kommer att bli en målsnål tillställning. Ser man till de inbördes mötena samt Valladolids målsnålhet under förra säsongen finns det anledning att tro på detta.

Men samtidigt är Real Sociedad ett offensivt balanserat lag som mycket väl kan få den här matchen att öppna upp sig. Får de in första målet i första halvlek kan matchbilden komma att bli väldigt öppen.

Jag finner därför ett klart spelvärde i spelet över 2 mål (asian handicap).

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1.68
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00, söndag 13 september 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: