Speltips Sevilla – Atletico Madrid 18/12: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 18 december 2021

Lördagskvällen bjuder på ett toppmöte från La Liga där Sevilla tar emot Atletico de Madrid. Matchen spelas den 18 december 2021 med avspark kl 21:00.

Sevilla – Atletico Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev ingen succé för Sevilla i Champions League men i La Liga har man svarat för en stark höst. Man ligger i skrivande stund på andra plats i tabellen då man har tagit 34 poäng på 16 matcher. Med en match mindre spelad är man åtta poäng efter Real Madrid i toppen.

I slutet av förra månaden förlorade Sevilla borta mot Real Madrid men sedan dess har man tagit två raka 1-0-segrar i La Liga. Däremellan förlorade man även mot Salzburg i CL med just 1-0, vilket innebar att man slutade trea i gruppen.

I ligaspelet besegrade man Athletic Bilbao i lördags och i veckan slog man ut Andratx ur Copa del Rey efter avgörande på straffar.

Atletico de Madrid är fem poäng efter Sevilla med lika många matcher spelade. Man kommer dock från två raka förluster i ligan då man föll med 2-0 i Madridderbyt i söndags. Till skillnad från Sevilla kunde man emellertid säkra ett vidare avancemang i Champions League i och med segern mot Porto i den sista omgången.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Sevilla

Atletico Madrid har i de sex senaste matcherna förlorat och vunnit varannan match, vilket kan sägas illustrera hur deras säsong har varit så här långt. Det har varit ovanligt ojämnt i prestationerna hos de regerande mästarna och man lär inte vara speciellt nöjda med den här hösten.

Förutsättningarna inför det här mötet är hursomhelst väldigt jämna. Hos spelbolagen är det i princip helt jämnt om vi ser till oddssättningen då en Sevilla-seger ger omkring 2.88 och en Atletico Madrid-seger ger cirka 2.85.

Det brukar också vara jämnt när de här lagen möts. Förra säsongen vann båda sina respektive hemmamatcher och dessförinnan hade man spelat oavgjort i fyra raka möten.

Det finns således ingen favorit inför den här matchen men i min bok är det ändå knapp fördel Sevilla. Dels eftersom man har hemmaplan och dels eftersom man har varit det pålitligare laget sett över hela säsongen. Därtill har man den bättre trenden då man kommer från två vinster i ligan medan Atletico har förlorat sina två senaste ligamatcher.

Man skulle kunna säga att Sevilla har sett ut mer som Atletico Madrid än vad Atletico Madrid själva har gjort den här säsongen. Jag syftar då på deras målsnålhet och deras täta defensiv. Sevilla är med sina 11 insläppta mål på 16 matcher bäst i La Liga medan Atletico har släppt in 18 mål på lika många matcher.

Offensivt har de här lagen varit jämnstarka om vi ser till målproduktionen. Sevillas solida defensiv gör dock att jag håller dem som det något bättre laget för stunden.

Sammantaget gör detta att mitt spel på den här matchen blir Sevilla 0 (asian handicap) till 1.93 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sevilla 0 (asian)
Odds: 1.93
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, lördag 18 december 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: