Speltips Sevilla – Barcelona 21/12: Stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 21 december 2021

Den sena tisdagskvällen bjuder på ett intressant möte från La Liga där tabelltvåan Sevilla FC gästas av FC Barcelona. Matchen spelas den 21 december 2021 med avspark kl 21:30.

Sevilla – Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sevilla FC har tagit upp jakten på Real Madrid i toppen av La Liga. Vid en seger i det här mötet mot Barcelona är man bara tre poäng efter. Med 17 matcher spelade har man tagit 37 poäng och ligger på en andra plats i den något haltande tabellen.

Sevilla föll visserligen i bortamötet mot Real Madrid i slutet av förra månaden men har sedan dess tagit tre raka segrar mot tufft motstånd i La Liga. I lördags slog man Atletico de Madrid med 2-1 hemma efter ett sent avgörande av Lucas Ocampos. Dessförinnan hade man tagit två raka 1-0-segrar mot Villarreal och Athletic Bilbao.

För FC Barcelonas del har det, som alla vet, varit en betydligt motigare höst. Resultatmässigt har det inte blivit något vidare uppsving sedan Xavi tog över efter Ronald Koeman, men känslan är i alla fall att man spelar med större passion och intensitet.

Efter förlust hemma mot Real Betis och kryss borta mot Osasuna lyckades man, med minsta marginal, vinna hemma mot Elche i lördags. Återigen tappade man en ledning då bortalaget hämtade upp 2-0 till 2-2, men Barca kunde trycka in 3-2 i den 85:e minuten och få med sig tre viktiga poäng.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Sevilla

Xavi har formerat en slags 3-3-3-1-formation i de två senaste matcherna som har slagit ganska väl ut offensivt sett. Defensivt har man dock haft större problem då man borde kunnat spela mer på de ledningar man haft i de här båda matcherna. Till Xavis försvar hör dock att det inte har varit något meriterat manskap han kunnat ställa upp med.

Senast var Pique avstängd och därtill saknas Depay, Fati, Pedri och Braithwaite. På Sevillas skadelista finns En-Nesyri, Torres, Lamela och Suso.

Sevilla har emellertid varit oerhört solida i sin defensiv genom hela den här hösten. På 17 matcher har man bara släppt in 12 mål och med det är man bäst i La Liga.

Sevilla är inför det här mötet hela tio poäng före Barcelona och man gäller också som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 2.45 medan en Barca-seger står i 3.00 gånger insatsen.

Ser vi till hela den här säsongen inklusive trenden den senaste tiden råder det för mig inga tvivel om att det är fördel Sevilla här. Som jag ser det borde de vara än större favoriter.

Detta unga Barcelona har visat en del goda tendenser på sistone men dalarna har också varit djupa. Mot ett välorganiserat och mer meriterat Sevilla kommer man få svårare att skapa sina chanser jämfört med de senaste matcherna mot Osasuna och Elche. Därtill kommer man bli än värre straffade om man lämnar lika stora ytor bakåt.

Barcelona kan blixtra till i stunder men jag har väldigt svårt att se hur man ska kunna få med sig någon poäng här. Mitt spel blir Sevilla 0 (asian handicap) till 1.75 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sevilla 0 (asian)
Odds: 1.75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:30, tisdag 21 december 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: