Speltips Sevilla – Celta Vigo 21/11: Hemmafördel

Simon Pålsson Publicerat: 20 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Sevilla är fortsatt starka hemma och söker tre poäng hemma mot Celta Vigo i spanska La Liga lördagen den 21 november 2020.

Sevilla - Celta Vigo

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.Det är uppenbart när man bara besiktigar den spanska ligatabellen att inledningen på säsongen är någonting utöver det vanliga och att det är andra förutsättningar som spelar roll för hur lagen har presterat så här inledningsvis.

Annars hade vi inte sett en tabell med flera tunga lag, som FC Barcelona och Sevilla, som huserar i mittenskiktet när det är lag som såklart ska slåss om Europaplatser eller rent av ligatiteln som allra minst.

Sevilla har en svag trend med tre förluster på sina fyra senaste, men det man kan ta med sig är trots allt att laget har en vinst från senaste omgången, och att man vunnit fem av sina sex senaste matcher när man väl spelar på hemmaplan. Där vet vi att laget är starka.

Det faktum att man också bara har spelat sju omgångar, att jämföra med nio matcher som flertalet lag har spelat hittills, gör också att man har lite andrum och lite space att ta ikapp det avstånd som finns uppåt i tabellen.

Nu möter man det givna bottenlaget Celta Vigo, som däremot är ganska bra på att inte förlora sina matcher och som ofta kryssar. Inte minst på bortaplan lyckas man ofta med sin defensiva fotboll. Men sex gjorda mål framåt på nio omgångar tyder också på att det är ett uddlöst lag vi har att göra med.

Rakt spel på Sevilla

Sevilla har Carlos Fernandez borta med coronasmitta, men i övrigt har det faktiskt inte fått något fäste med covid-19 i den här spelartruppen vad det verkar. Det får man säga är bra jobbat att hålla det nere till en smittad spelare, som nu står över den här omgången.

I övrigt har man ett par spelare som av skadeskäl kan behöva stå över här. Jesus Navas, Oussama Idrissi och Marcos Acuna kommer att testas sent. Inte minst ytterbacken Jesus Navas är ett tapp om han inte kan spela, men Sevilla står samtidigt inte och faller med någon av nämnda spelare.

Om vi ser till bortalaget Celta Vigo är deras säsongsinledning som väntat ganska svag. Anledningen till att jag säger som väntat är för att man helt enkelt inte har en särskilt bra trupp. Nu saknas Sergio Alvarez, Kevin Vazquez och Emre Mor inför matchen borta mot Sevilla. De två förstnämnda har inte kunnat spela under inledningen.

Så vad ska vi tänka oss inför den här matchen? Jo, ett hemmalag som vill gå för tre poäng, det vågar jag lova. Sett till tabellen har man heller inte råd att inte gå för det.

Sevilla vinner spelas till 1,80 gånger smeten hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner
Odds: 1,80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18.30
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: