Speltips Sevilla – Celta Vigo 7/4: Svår match

Axel Sjödin Publicerat: 7 april 2023

Sevilla möter ett formstarkt Celta Vigo hemma på Ramón Sánchez-Pizjuán under långfredagsafton.

Sevilla - Celta Vigo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Medan Sevilla har börjat lämna bottenstriden bakom sig så smått så har Celta Vigo lyckats blanda sig in i Europastriden. Men det är trots allt bara fyra poäng som skiljer dessa lagen åt och i årets jämna La Liga-säsong så är det bara tio poäng som skiljer Europaplats från nedflyttning, vilket gör att lagens situation snabbt kan ändras.

Under landslagsuppehållet så var det ännu en Sevilla-tränare som fick tacka för sig då Jorge Sampaoli blev avskedad. Nu har istället José Luis Mendilibar tagit över tränaruppdraget och han fick en fin start på sitt äventyr i den förra omgången. De slog nämligen Cádiz borta med klara 2-0, vilket ändå får anses starkt med tanke på hur bra Cádiz har varit på hemmaplan under säsongen.

Sevilla har börjat komma igång något, även om de fortfarande är långt ifrån det topplag som knappt släppte in mål under den första halvan av säsongen under fjolåret. När de nu har lyckats skapa lite distans ned till strecket så är det nog få som tror att de ska tappa det och vara en av nedflyttningskandidaterna, även om det bara är fyra poäng som skiljer.

De kliver också in som favoriter mot Celta Vigo på fredag, men det lär inte bli en lätt motståndare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Celta Vigo har varit svårslagna

Gästerna har smugit sig upp på den övre tabellhalvan och är faktiskt bara två poäng bakom Athletic Club på sjundeplatsen i nuläget. Lagen ovanför dem har förvisso varit i rätt bedrövlig form, men Celta har tagit tillfället i akt och är obesegrade i deras sex senaste matcher.

De lär dock inte vara nöjda med att bara ha fått med sig en poäng hemma mot Almería i den senaste omgången. Gästerna tog ledningen två gånger om i första halvlek, men Celta kunde svara snabbt båda gångerna och gå till halvtidsvila med ställning 2-2. De tryckte på rejält för ett vinnande mål i slutet, men det kom aldrig och Celta missade därmed sin chans att kliva upp ett par placeringar i tabellen.

Sevilla borta lär bli en tuffare match, men hemmalaget är lite väl starka favoriter i mitt tycke. Ännu har de inte visat tillräckligt för att vara så starka favoriter mot ett formstarkt lag som Celta Vigo. De galiciska gästerna dessutom inte förlorat på bortaplan på fyra raka matcher, där de bland annat har hunnit besegra Real Betis och kryssa mot Real Sociedad och Osasuna under pågående svit. Vi spelar därmed på Celta med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.40 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Hämta 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, fredag 7 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo