Speltips Sevilla – Real Betis 21/5: Hett derby

Axel Sjödin Publicerat: 21 maj 2023

Söndagen bjuder på ett Sevilla-derby mellan Sevilla och Real Betis från Ramón Sánchez-Pizjuán.

Sevilla - Real Betis

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Spaniens största och hetaste stadsderby spelas i helgen då Sevilla och Real Betis drabbar samman på söndagen. Det har varit en väldigt annorlunda säsong för stadens båda lag och för en gångs skull har det varit Real Betis som har åtnjutit mest framgångar då de har slagits om Champions League-platser medan Sevilla har varit indragna i bottenstriden.

De senaste månaderna har säsongen och maktförhållandena dock vänts upp och ned. Sedan Sevilla vågade chansa på José Luis Mendilibar som tränare har de i rekordfart tagit sig från bottenstrid till att vara med i kampen om Europaplatserna, samtidigt som de i torsdags säkrade en plats i Europa League-finalen efter att ha slagit ut Juventus på övertid. Detta samtidigt som Real Betis har varit i en svacka och numera inte längre är aktuella för en topp fyra-placering längre.

Sevilla står fortfarande åtta poäng bakom Betis i tabellen, men har klart bäst möjligheter att avsluta säsongen starkt och till och med nå Champions League genom en tung europeisk titel. Finalen spelas mot Roma i slutet av maj och fram till dess kommer Mendilibar att behöva balansera truppen på ett bra sätt. De kommer åtminstone inte att behöva vila spelare i derbyt, där en vinst hade varit körsbäret på toppen i en fantastisk upphämtning i slutet av säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Betis lär vilja trycka dit sina rivaler

Sevilla har fortfarande chansen att nå en Europaplats även om de skulle förlora mot José Mourinhos Roma i finalen och det lär Betis gladeligen försöka stoppa. Los Verdiblancos har i sin tur ett stenhårt grepp om sjätteplatsen, vilket innebär Europa League nästa säsong. De har sju poäng ned till jagande Girona och sju poäng upp till Real Sociedad på fjärdeplatsen, så det känns ganska givet hur deras säsong kommer att sluta.

En placering i topp sex är inte dåligt ur Betis mått mätt, men de lär trots allt känna besvikelse efter en säsong som hade kunnat vara så mycket mer. De har haft otroligt många möjligheter att slå sig in i topp fyra, men har gång på gång vikt ned sig när det har gällt som mest och har dessutom tappat väldigt många poäng på tidiga röda kort, där de toppar La Liga-statistiken.

Ifall de kunde trycka till sina stadsrivaler nu på söndag hade de åtminstone kunnat avsluta säsongen på ett positivt vis, men det är det inte många som har lyckats göra under Mendilibars styre. Betis har åtminstone höjt sig lite under senare tid och har två raka segrar mot Athletic Bilbao och Rayo Vallecano i ryggen, men detta lär bli en tuffare utmaning.

Sevilla är det lag som har vind i seglen och som bevisligen kan prestera när det gäller. Med en hemmapublik i ryggen som fortsatt lär vara lyrisk efter torsdagens seger tror jag att de kan kamma hem derbysegern. För 2.45 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på den raka ettan.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner
Odds: 2.45
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, söndag 21 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo