Speltips Sevilla – Valencia 11/8: Storklubbar i premiären

Axel Sjödin Publicerat: 11 augusti 2023

Sevilla ställs mot Valencia i ett väldigt spännande möte mellan två storklubbar under fredagskvällen.

Sevilla - Valencia

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Säsongen drar igång med ett väldigt fint möte mellan två intressanta lag som det finns en hel del frågetecken kring. Valencia hade det tufft ända in i slutet i fjol, medan man knappt vet hur man ska kunna sammanfatta Sevillas säsong på ett bra sätt. Det lär hursomhelst vara viktigt för båda klubbarna att få en bra start på säsongen och fredagens möte kommer att bli intressant att följa.

Efter att ha sålt av lite för mycket av deras otroligt stabila defensiv under fjolårets sommarfönster så gick allt väldigt snabbt utför för Sevillas del. För klubben som prenumererat på Champions League-platser tidigare säsonger var allt nattsvart och de låg under strecket under hela hösten.

Men när Luis Mendilibar tog över tränarposten stod klubben för en mirakulös vändning, vilket gjorde att de under slutet var inblandade i striden om Europaplatser i ligan, samtidigt som de säkrade sin sjunde Europa League-titel mot Roma i finalen. Riktigt så höga toppar och djupa dalar lär vi nog inte få se från något lag på länge, men Mendilibar förtjänar otroligt mycket beröm för vad han lyckades göra med klubben. Han hade inga tidigare meriter av värde, men har självklart fått chansen att leda klubben ännu en säsong.

Det är i stort sett samma trupp som under fjolåret han har till sitt förfogande, där den viktigaste värvningen har varit att knyta till sig Loïc Badé som de fick in på lån från Rennes i januari.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Valencia är kvar i mörkret

Medan Sevilla till synes har tagit sig ur sin kris så ser det inte ut att finnas någon ljusning på Valencias långa svåra år. Peter Lim är fortsatt kvar som klubbägare och det har inte investerats särskilt mycket i transferfönstret i sommar. Cenk Özkacar och Pepelu är de två värvningar som har kommit in, samtidigt som de tappat Edinson Cavani och Yunus Musah.

Försäljningen av Musah har åtminstone gett dem en del pengar att röra sig med, så förhoppningsvis för Valencias skull kommer det att trilla in ett eller ett par nyförvärv till innan fönstret stänger. En eventuell försäljning av Giorgi Mamardashvili kan dessutom ge ytterligare klirr i kassan.

Så som det ser ut i dagsläget kan Valencia mycket väl få det svårt att producera mål, redan innan försäljningen av Musah såg det ganska tunt ut i offensiven, inte minst på kanterna, och deras bästa chans till poäng nu på fredag lär vara en målsnål match där defensiven måste sitta. För 1.73 gånger pengarna hos Bet365 spelar vi också därmed på under 2,5 mål inför matchen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.73
Bolag: Bet365
Spelstopp: 22:00, fredag 11 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logo