Speltips Sevilla – Villarreal 23/4: Intressant möte

Axel Sjödin Publicerat: 23 april 2023

Ett Sevilla som har börjat hitta tillbaka ställs mot Villarreal på Ramón Sánchez-Pizjuán på söndagskvällen.

Sevilla - Villarreal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har verkligen inte varit en lätt säsong för Sevilla, som sålde av båda sina förstklassiga mittbackar och fick betala dyrt för sitt misstag under hösten. Fram till nyligen så har de varit inblandade i nedflyttningsstriden, men saker och ting har börjat ljusna för storklubben. Villarreal har inte heller lyckats uppfylla sina mål och förväntningar, men är trots allt fortsatt inblandade i topp fyra-striden efter mycket om och men.

Sedan José Luis Mendilibar blev utsedd till Sevillas tredje tränare för säsongen så har det blivit en drastisk förändring till det bättre. På den korta tid Mendilibar har stått vid rodret så har sju av nio poäng bärgats i ligaspelet samtidigt som de överraskande nog lyckats slå ut Manchester United över ett dubbelmöte i Europa League.

De fick förvisso en hel del bjudningar på grund av individuella misstag från engelsmännen, men ett sammanlagt resultat på 5-2 sker inte på grund av enstaka misstag. 3-0-seger hemma i returen lär tveklöst ha varit höjdpunkten i en annars grå säsong för Sevillas del. De ställs nu mot Juventus i semifinalen i maj och har dessutom börjat kunna andas ut efter ha införskaffat en buffert på sju poäng ned till Valencia under strecket. Säsongen kan med andra ord fortfarande räddas.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Villarreal har åkt berg- och dalbana i tabellen

Det har varit väldigt svårt att få ett grepp om Villarreal i år. Efter deras makalösa insats i Champions League förra året så var det många som hade förväntat sig underverk från dem i ligaspelet, men så har det inte riktigt blivit. Quique Setién tog i höstas över tränaransvaret klubben, med sin passningsorienterade spelfilosofi, vilket verkligen har gett blandade resultat.

De inledde katastrofalt och har sedan dess haft perioder där de har håvat in trepoängarna eller radat upp förlusterna – det har inte funnits några mellanting. Det var inte längesedan de såg ut att vara helt borta från topp fyra-striden, men med fem vinster och ett kryss på sex matcher klättrade de tillbaka. Imponerande nog så var det två raka vinster mot Real Sociedad och en andra vinst för säsongen mot Real Madrid för ett par veckor sedan.

Men detta följdes upp av en förlust hemma mot bottenlaget Real Valladolid i den senaste omgången och återigen kan vi konstatera att det inte finns någon rim eller reson kring detta Villarreal. De har i alla fall varit bra på att alltid hitta målet i matcherna och då 1X2-marknaden känns bäst att hålla sig undan från så spelar vi därmed på att båda lagen gör mål för lockande 1.82 gånger insatsen hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, söndag 23 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo