Speltips Sevilla – Villarreal 29/12: Målspelet

Spelbloggare Publicerat: 27 december 2020

Omgångens toppmöte i La Liga mellan Sevilla och Villareal kan komma att bli en målsnål tillställning. Vi rekar med odds och tips inför mötet.

Sevilla - Villarreal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Villareal åker till Sevilla inför omgångens kanske allra mest intressanta möte i Spanien. Båda lagen är i allra högsta grad med i klungan som tävlar om platserna till Champions League. Tabellen är dock svår att utläsa för tillfället då antalet matcher skiljer sig en del. Real Sociedad på tredjeplats har till exempel likt Villareal 26 poäng, men en match mer spelad. Sevilla ligger tre poäng bakom men har även tre (!) matcher mindre spelade än Real Sociedad.

Hemmalaget är i god form och har av sina sju senaste ligamatcher vunnit fem och endast förlorat en mot Real Madrid med 0-1 och då var det dessutom ett självmål som tillslut skilde lagen åt. De har säkrat många stabila 1-0 vinster i de senaste omgångarna och var dessutom väldigt nära i likamatchen mot Valladolid i förrförra omgången där gästerna tillslut reducerade till 1-1 i den 87:e minuten.

Villareal kryssar sig för tillfället genom La Liga, hela fem av deras senaste sex matcher är fantastiskt nog kryss. Fyra av dessa matcher har slutat 1-1 och det sista slutade mållöst. Villareal har faktiskt tillsammans med ligaledarna Atlético Madrid minst antal förluster i ligan såhär långt, endast en förlust hittills. Det är dock minst sagt ovanligt att ett lag som är placerat topp fyra har spelat lika i över hälften av sina matcher, men det säger något om vilken svår nöt Villareal är att knäcka.

Trots bra placeringar så är det inte mycket mål

Skadeläget för hemmalaget ser bra ut och Fernando – en av lagets viktigaste pjäser – är tillbaka som mittfältsankare inför detta toppmöte. Sergio Escudero är dock fortsatt skadad och istället spelar Marcos Acuña på vänsterbacken, men ersättaren har inte gjort någon besviken såhär långt.

Bortalaget har det däremot lite tyngre med skadeläget. Paco Alcácer är fortsatt borta, vilket kan vara en faktor i den minskade målproduktionen. Mario Gaspar är borta fram till mitten av januari och ersätts av Rubén Peña på högerbacken. Både Vicente Iborra och Francis Coqeulin är dessutom borta från det centrala mittfältet vilket innebär att den unga Juan Foyth får agera mittfältsankare i deras frånvaro.

Med tanke på Villareals facit den senaste månaden så känns ett spel på 1-1 som slutresultat väldigt lockande, särskilt med tanke på att Sevilla också har haft målsnåla matcher. Trots en del skador i Villareal har de visat hur svåra de är att besegra. Men det är nog trots allt säkrare att köra på ett underspel här, att det blir under 2.5 mål i matchen för 1.72 hos Betsson känns som ett bra spel med tanke på hur båda lagen sett ut på senaste.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,73
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:00, tisdag 29 december 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: